Marie Karlsson sätter region Östra i full blom

Publicerad: 20 nov 2017

Foto: Gunilla Lundström

Marie Karlsson har en ingående förståelse för kommunikation och det skrivna ordet. Utöver uppdraget som regionkoordinator jobbar hon med olika typer av skribentuppdrag, alltifrån kortare copytexter till mer omfattande reportage. Hon har under åren varit verksam som textpartner till tidningsredaktioner, kommunala enheter, reklambyråer och enskilda företag. Närmast kommer hon från en anställning på PR & kommunikationsbyrån Identx och ser som "nygammal" frilansskribent fram emot att kunna blanda olika typer av uppdrag i sin egen verksamhet.

– Det känns superkul att få uppdraget som regionkoordinator för Sveriges Kommunikatörer Östra. Jag kan dock inte uträtta särskilt mycket på egen hand utan hoppas att vi blir ett starkt gäng kommunikativa människor som tillsammans kan få fart på föreningen här i regionen, en region med galet mycket spännande på gång. Min uppgift blir att hjälpa till att skapa förutsättningar för en levande förening i region Östra – att få fler att vilja engagera sig, att lyssna på medlemmarnas önskemål och att sköta logistik och "fotarbete".

Vad kan medlemmarna se fram emot framöver?

– Redan den 7/12 bjuder vi in till AW med föreläsning av Andris Zvejnieks som berättar om hur modern hjärnforskning kan hjälpa oss att göra mer träffsäkra kommunikationsstrategier. Därefter blir det mingel och tillfälle att berätta vad man vill att Sveriges Kommunikatörer ska bidra med i Östra.

– Planen framåt för 2018 är regelbundna träffar – jag tänker mig frukostmöten växelvis i Norrköping och Linköping och min önskan är också att vi inom en snar framtid kan erbjuda delar av vårt stora utbildningssortiment på plats i Östergötland. Du som vill lära mer om GDPR har exempelvis den möjligheten vid en halvdagsutbildning i Linköping i vår. Sedan gör det ju inget om vi är ett gäng som vill träffas och utbyta kommunikativa erfarenheter då och då. Vill du vara med och påverka utbudet eller på annat sätt engagera dig i Sveriges Kommunikatörer region Östra är du varmt välkommen att höra av dig till mig.

Nästa event: AW & Eftersnack - Hjärnforskning säkrar kommunikationsstrategier

Hur kan modern hjärnforskning hjälpa kommunikatörer i arbetet med att göra kommunikationsstrategier mer träffsäkra? Det är en av frågorna i fokus när Andris Zvejnieks, kommunikationskonsult och flitigt anlitad kursledare hos bland annat Sveriges Kommunikatörer och Berghs, kommer till region Östra. Andris förklarar varför förändringsarbete ofta är svårt, ger exempel på hur vi konkret kan tillämpa forskarrön i kommunikationsarbetet och delar med sig av verktyg och metoder för att engagera fler.

Sveriges Kommunikatörer kommer under 2018 anordna fler event i region Östra, och vi vill veta vad du efterfrågar. Vilka ämnen har du behov av att lära dig mer av? I vilket format vill du ses? Har du tips på föreläsare? Efter Andris föreläsning bjuder Sveriges Kommunikatörer på mingeltallrik och eftersnack.

Läs mer och anmäl dig här.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar