Martina Brandt om Communication Mentoring Program

Publicerad: 8 feb 2017

Communication Mentoring Program är ett ledarskapsprogram för dig som vill ta nästa steg i karriären, utveckla ditt ledarskap och få kontinuerligt stöd av en handplockad och erfaren mentor. Martina Brandt, programledare för Communication Mentoring Program, berättar om utbildningen.

Vem får nytta av att gå Communication Mentoring Program?

–Alla som är i en utvecklingsfas och vill bli bättre eller säkrare i sin yrkesroll kan få nytta av att gå Communication Mentoring Program. Om du sedan tidigare vet var du vill i karriären kommer utbildningen ge dig verktygen, kunskapen och modet för att komma dit. Om du ännu inte vet var du vill i karriären kommer utbildningen hjälpa dig komma till insikt om nästa steg.

Vad särskiljer Communication Mentoring Program från andra utbildningar?

–Inlärningen sker i tre led. Skräddarsydda föreläsningar och seminarier varvas med enskilda samtal med en handplockad mentor. Dessutom får deltagarna lära och inspireras av varandra.

Varför är det viktigt för kommunikatörer att satsa på kompetensutveckling?

–Kommunikationslandskapet befinner sig i en snabb förändringstakt och det är viktigt att hänga med i förändringen, omvärldsbevaka och satsa på kompetensutveckling – kommunikatörer måste ligga steget före. Yrket innefattar idag en mängd olika ansvarsområden och arbetsuppgifter – vilket i sig är ett starkt skäl till att kommunikatörer bör satsa på kompetensutveckling och personlig utveckling.

Berätta lite om hur man utvecklas som person under utbildningen.

–Den personliga utvecklingen kan sammanfattas med tre ord – perspektiv, självinsikt och mod. Perspektiv – man lär sig se saker ur en annan synvinkel genom att bolla idéer med kollegor och få feedback av en utomstående mentor. Självinsikt – genom samtal med en erfaren mentor får deltagarna möjlighet till reflektion och insikt om värderingar och mål. Mod – många deltagare har upplevt att de vågar ta mer plats, vågar vara kreativa och vågar göra misstag.

Hur ska en bra mentor vara och varför är det så utvecklande att ha en mentor?

–Till att börja med är det en fantastisk upplevelse att få ventilera det man står inför med en person som är helt närvarande. Mentorn blir ett oberoende bollplank som ger vägledning och stöd, något som kan vara svårt att få av sin chef eller sina kollegor. Mentorn ska vara bra på att lyssna och vara genuint intresserad av andras utveckling. Det kan handla om att förändra beteende, utmana tankar och tänja de personliga gränserna.

Kommande informationsträffar

Är du nyfiken på Communication Mentoring Program? Kom på en informationsfrukost och få reda på vad ett mentorskap skulle innebära för dig – vi bjuder på frukost, inspiration och information!

Malmö 16 februari 2017, 08:15-10:00

Göteborg 22 februari 2017, 08:15-10:00

Anmäl dig här

 

 

loader
Laddar