Smygtitt på Sveriges Kommunikatörers seminarier i Almedalen

Publicerad: 22 jun 2017

Max Landergård har en rikt nyanserad yrkeserfarenhet – han är journalist, författare, programledare och en minst sagt meriterad moderator. Under Almedalsveckan 2016 modererade han 19 seminarier – året innan blev det 23. I år modererar Max Landergård bland annat Sveriges Kommunikatörers seminarier.

Vad kan deltagarna förvänta sig av seminariet Falska nyheter – så behåller du trovärdigheten i ett brusigt medielandskap?

– Ett av det hetaste debattämnena just nu handlar om hur vi ska veta att det vi ser på sociala medier är sant eller inte. SVT, Svenska institutet, Migrationsverket och Danske bank ger oss svar på hur de hanterar desinformation och behåller sin trovärdighet när det finns många motstridiga budskap, källor och uppgifter som florerar. Du tar med dig handfasta råd om hur du som kommunikatör ska agera för att fortsätta att vara en stabil och trofast vän i etern.

Vad kan deltagarna förvänta sig av seminariet Vi utan dem – är kärlekssagan mellan journalister och kommunikatörer slut?

– När pengar flyttar från de traditionella medierna – vad händer då? Vi träffar Expressen, Postnord, en kritisk modejournalist och så inte minst vår egen vd Cecilia Schön Jansson som diskuterar hur Native advertising och socialt content påverkar journalistiken – och vise versa. Du får inblick i nya tanke- och arbetssätt som uppkommit av den snabba digitaliseringen som du kan använda hemma i din organisation.

Varför är Almedalsveckan viktig?

– Det är en unik möjlighet att komma närmre de du vill prata med eller lyssna på. Det finns inget annat forum där tillfällena är så många. Det är som ett intellektuellt dagis för tjänstemän, politiker och konsulter där allmänheten har fri tillgång till allt.

Vad ser du mest fram emot med årets Almedalsvecka?

– Vi befinner oss i en rasande spännande tid vad gäller kommunikation, information och arbetssätt. Alla behöver utmana idéer de har om sin omvärld och Almedalsveckan är ett bra instrument för det.

Vad skulle du vilja se mer av under Almedalsveckan?

– En större mångfald av deltagare.

Vilka andra evenemang kommer du att delta i under Almedalsveckan?

– Jag modererar åt Läkarförbundet och Folke Bernadotte Akademien, vi gör film och podd åt Nordic PA, sedan kommer jag besöka seminarier hos Castens Hörna om de svenska mediernas framtid, Veckans Affärer om att bygga digitalt förtroende samt seminariet om cyberhot som MUST, FRA och SÄPO arrangerar.

Mer information

Sveriges Kommunikatörer i Almedalen - Läs mer om våra evenemang på årets Almedalsvecka i Visby!

Kommunikatörens guide i AlmedalenAlmedalsveckans program med över 3 000 officiella evenemang är en snårig djungel - därför har Sveriges Kommunikatörer sammanställt en lista med ett femtiotal evenemang som kan vara intressanta för dig som arbetar med kommunikation!


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar