Mentoring Network förenar nätverk för chefer och mentorskap

Publicerad: 19 feb 2018

– Jag tror att det finns ett behov av ett nätverk där man kan få träffa andra chefer och samtidigt ta del av 10 timmars enskilda samtal med en handplockad mentor. Här har vi lyckats få in tre fantastiska namn som gästföreläsare. De lyfter ämnen som jag tror är högst relevanta för chefer i vår bransch, säger Memo Hussein som är affärsansvarig för nätverk och mentorprogram på Sveriges Kommunikatörer.

Mentoring Network består av tre halvdagar där nätverket träffas för att diskutera rollen som kommunikations-, marknads- eller presschef. Under dessa dagar föreläser Anders Ygeman, tidigare inrikesminister och idag ordförande för Socialdemokraterna i Stockholm, om kommunikation och politik. Vid det andra tillfället föreläser Katarina Berg, Global HR Manager på Spotify, om HR och kommunikation. Dag tre närvarar författaren och journalisten Alexandra Pascalidou som berättar om kommunikation, jämställdhet och mångfald. Alla deltagare får en handplockad mentor, där det ingår 10 timmars enskilda samtal.

 

Pascalidou, Ygeman, Berg

Alexandra Pascalidou, Anders Ygeman och Katarina Berg.

 

3 frågor till nätverksledaren Ulrika Hallesius

Ulrika Hallesius

Nätverksledare för Mentoring Network är Ulrika Hallesius som idag arbetar som kommunikationskonsult i egen verksamhet. Hon har tidigare varit kommunikationsdirektör på Visit Sweden och chef för kundrelationer på American Express.

Vilka är nätverket för, och varför ska man gå med?

– Vi riktar oss till landets kommunikations-, marknads- och presschefer med personalansvar. Profilen på deltagarna är personer som jobbat några år och som är nyfikna på att åstadkomma någon slags förändring eller utveckling i sin yrkesroll. Genom sin mentor får man ett bra bollplank att resonera och dela sina tankar med för att hitta nya vägar framåt. Vårt nätverk innehåller dessutom tre gemensamma seminarier då alla i programmet träffas och får möjlighet att nätverka och dela erfarenheter.

Vad ser du fram emot mest med Mentoring Network?

– Haha.. allt! Men det är klart att det ska bli extra spännande att lyssna till våra gästtalare och tillsammans med hela gruppen fundera mer kring dessa aktuella ämnen.  

Vad är kommunikationschefers största utmaning i framtiden?

– Det är klart att den utveckling som sker genom digitalisering med nya kommunikationsytor, ny teknik, artificiell intelligens och så vidare är en av de största utmaningarna vi har framför oss.

Läs mer om Mentoring Network


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar