Missa inte Sveriges Kommunikatörers podcast från Almedalen!

Publicerad: 13 aug 2017
Falska nyheter – så behåller du trovärdigheten i ett brusigt medielandskap

Följ med när en bevandrad panel med representanter från SVT, Svenska institutet, Migrationsverket och Danske Bank berättar om hur de handskas med desinformation och ger tips på hur du behåller din trovärdighet i ett kommunikationslandskap där ogrundade påståenden paketeras som "alternativa fakta" och där falska nyheter framställs som sanning. SVT:s programdirektör Jan Helin berättar dessutom om två typer av fake news – närmare bestämt rent påhittade nyheter och propaganda. Hur skiljer de sig åt och hur demaskerar man desinformationen? Få svaret i podden!

Medverkande

Jan Helin, programdirektör, SVT

Annika Rembe, generaldirektör, Svenska institutet

Fredrik Bengtsson, tf kommunikationschef, Migrationsverket

Anna Erman, head of Marketing & Corporate Communication, Danske Bank Sverige

Max Landergård, moderator

LYSSNA HÄR

Vi utan dem – är kärlekssagan mellan journalister och kommunikatörer slut?

Vilka blir konsekvenserna av att kommunikatörerna blir fler och journalisterna färre? Vilket uppdrag har respektive yrkesgrupp i en demokrati? Kan en granskande journalist samtidigt ägna sig åt att skapa native advertising-innehåll? Det är ett axplock av frågorna som besvaras när Thomas Mattson, Per Ljungberg, Moa Kärnstrand och Cecilia Schön Jansson diskuterar relationen mellan kommunikatörer och journalister.

Medverkande

Thomas Mattsson, chefredaktör, Expressen

Per Ljungberg, kommunikationschef, PostNord Sverige

Moa Kärnstrand, journalist

Cecilia Schön Jansson, vd, Sveriges Kommunikatörer

Max Landergård, moderator

LYSSNA HÄR


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

Strategisk kommunikation
loader
Laddar