Nu söker vi dig som vill vara mentor hos Sveriges Kommunikatörer

Publicerad: 17 dec 2018

Communication Mentoring Program har funnits i närmare tjugo år och är ett mentor- och ledarutvecklingsprogram för kommunikatörer. Programmet innehåller skräddarsydda seminarier inom ledarskap och kommunikation varvat med enskilda mentorsamtal.

Vi söker nu mentorer som har en gedigen erfarenhet inom vårt yrkesområde – både inom privat och offentlig verksamhet – liksom breda kunskaper inom affärsverksamhet och ledarskap. Du ska ha en personlig mognad, ödmjukhet och ett genuint intresse för människor, vilket är en förutsättning för att lyckas som mentor.
När adepterna har sökt programmet gör programledaren en väl avvägd matchning mellan mentor och adept där hon tar hänsyn till karriär, personlighet och drivkrafter.

Om du söker som mentor och vi godkänner din ansökan hamnar du i vår mentorpool. Under matchningsprocessen blir du antingen matchad med en adept eller inte. Vi vill ändå ha dig kvar i vår pool och det finns möjlighet att bli matchad i nästa program.

I möjligaste mån söker vi mentorer som arbetar ute i verksamheter, från näringslivet, myndigheter, kommunal verksamhet och organisationer.

Nästa omgång av Communication Mentoring Program startar den 25 april 2019. Programmet sträcker sig från april till oktober. Under denna tid kommer du som mentor att träffa din adept cirka sex till sju gånger. Plats och tider sätter ni tillsammans.Martina Brandt

Martina Brandt som är programledare säger så här: "Mentorn blir ett oberoende bollplank som ger vägledning och stöd, något som kan vara svårt att få av sin chef eller sina kollegor. Mentorn ska vara bra på att lyssna och vara genuint intresserad av andras utveckling. Det kan handla om att förändra beteende, utmana tankar och tänja de personliga gränserna."

 Så här säger två av mentorerna om sina egenskaper som mentorer:

"Min nyfikenhet och mitt stora intresse för människor. Att ha lång och bred erfarenhet inom kommunikationsområdet, då jag både jobbat kommersiellt och inom offentlig verksamhet."
Caroline Ekman, kommunikationsdirektör på Stockholms läns sjukvårdsområde.

"jag har förmågan att både prata om det abstrakta, snudd på filosofiska i att leda människor och om det konkreta i vardagen" Morgan Olofsson, mentor och organisations- och ledarskapskonsult"

      

Vill du anmäla ditt intresse som mentor? Skicka en anmälan till oss där du skriver några rader och motiverar varför du passar som mentor och berätta om dina erfarenheter av mentorskap, ledarskap och eventuell coachning. Ansökan skickas till nilla.peterson@svkom.se


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar