Ny omgång av Communication Mentoring Program – 10 april 2018

Publicerad: 16 feb 2018

Den 10 april 2018 arrangeras den tjugoandra upplagan av Communication Mentoring Program – Sveriges Kommunikatörers uppskattade mentors- och ledarutvecklingsprogram för kommunikatörer. Programmet varvar mentorsamtal och kontinuerlig feedback med skräddarsydda, inspirerande seminarier inom ledarskap.

Om programmet

Programmet vänder sig till dig som har några års erfarenhet som kommunikatör och vill förstärka förmågan att skapa mervärde till din organisation. Förväntas du att nu eller i framtiden vara ansvarig för en funktion, ett projekt eller att leda och utveckla medarbetare? På Communication Mentoring Program får du utveckla din kompetens i tre led – du får kontinuerlig vägledning av en handplockad mentor, ett värdefullt nätverk och möjlighet att gå på heldagsseminarier där ledarskap, idéutveckling och strategisk kommunikation ligger i fokus.

Martina Brandt, programansvarig, berättar:

 Martina Brandt 180x180

Vem får nytta av att gå Communication Mentoring Program?

– Alla som är i en utvecklingsfas och vill bli bättre eller säkrare i sin yrkesroll kan få nytta av att gå Communication Mentoring Program. Om du sedan tidigare vet var du vill i karriären kommer utbildningen ge dig verktygen, kunskapen och modet för att komma dit. Om du ännu inte vet var du vill i karriären kommer utbildningen hjälpa dig komma till insikt om nästa steg.

Vad särskiljer Communication Mentoring Program från andra utbildningar?

– Inlärningen sker i tre led. Skräddarsydda föreläsningar och seminarier varvas med enskilda samtal med en handplockad mentor. Dessutom får deltagarna lära och inspireras av varandra.

Varför är det viktigt för kommunikatörer att satsa på kompetensutveckling?

– Kommunikationslandskapet befinner sig i en snabb förändringstakt och det är viktigt att hänga med i förändringen, omvärldsbevaka och satsa på kompetensutveckling – kommunikatörer måste ligga steget före. Yrket innefattar idag en mängd olika ansvarsområden och arbetsuppgifter – vilket i sig är ett starkt skäl till att kommunikatörer bör satsa på kompetensutveckling och personlig utveckling.

Berätta lite om hur man utvecklas som person under utbildningen.

– Den personliga utvecklingen kan sammanfattas med tre ord – perspektiv, självinsikt och mod. Perspektiv – man lär sig se saker ur en annan synvinkel genom att bolla idéer med kollegor och få feedback av en utomstående mentor. Självinsikt – genom samtal med en erfaren mentor får deltagarna möjlighet till reflektion och insikt om värderingar och mål. Mod – många deltagare har upplevt att de vågar ta mer plats, vågar vara kreativa och vågar göra misstag.

Hur ska en bra mentor vara och varför är det så utvecklande att ha en mentor?

– Till att börja med är det en fantastisk upplevelse att få ventilera det man står inför med en person som är helt närvarande. Mentorn blir ett oberoende bollplank som ger vägledning och stöd, något som kan vara svårt att få av sin chef eller sina kollegor. Mentorn ska vara bra på att lyssna och vara genuint intresserad av andras utveckling. Det kan handla om att förändra beteende, utmana tankar och tänja de personliga gränserna.

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar