Ny vd till Sveriges Kommunikatörer

Publicerad: 16 okt 2017

Fotograf: Rosie Alm

Sveriges Kommunikatörer är nätverket för professionella kommunikatörer och ordförande Per Mossberg är mycket nöjd med rekryteringen:

– Sveriges Kommunikatörer växer med medlemmar från alla sektorer och kommunikationsdiscipliner. Vårt erbjudande behöver vara både brett och fokuserat för att fånga upp alla behov. Cecilia Schön Jansson har gjort ett utmärkt arbete under sina fyra år som VD och jag önskar henne lycka till i hennes kommande verksamhet med bland annat rekryteringsuppdrag.

– Hanna Brogren har rätt bakgrund från både kvalificerade kommunikationsdirektörsbefattningar och med ett starkt engagemang för professionens utveckling. Hon kommer att bidra med både en bredd i kompetensen, stor erfarenhet och med en kunskap om vår organisation och verksamhet, säger Per Mossberg.

Hanna Brogren har de senaste två åren arbetat som konsult med inriktning på strategi och varumärke. Innan dess var hon kommunikationsdirektör i Stockholms stad under drygt sju år och drev bland annat förändrings- och utvecklingsarbeten och dessförinnan som Regeringskansliets kommunikationschef. Hon har sedan tidigare arbetat med varumärkesfrågor, evenemang, marknadsföring, digital utveckling, kriskommunikation, medierelationer samt relationer med omvärld och interna intressenter.

– Jag har länge varit engagerad i Sveriges Kommunikatörer och att utveckla rollen som den professionella kommunikatören har. Både näringsliv och offentliga verksamheter behöver stärka kompetensen inom kommunikation för att möta framtida krav, säger Hanna Brogren.

Hanna Brogren, kommer att tillträda tjänsten som vd och generalsekreterare i december. Hon lämnar då styrelsen för Sveriges Kommunikatörer.

I rekryteringen har Sveriges Kommunikatörer samarbetat med Håkan Ekström på Odgers Berndtson.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar