Nya perspektiv avgörande för kommunikatören

Publicerad: 3 jun 2015

Linn Grönkvist yrkesroll är inte helt enkel att pitcha i en hiss. Formellt arbetar hon som produktionsledare och medierådgivare på Nowa Kommunikation i Göteborg, men hennes professionella vardag är betydligt mer mångfasetterad.  

– Som kommunikatör är jag bred i min kompetens och har därför hamnat på lite alla möjliga stolar. Jag planerar projekt, gör medierådgivningar, jobbar med content marketing eller PR – alla dagar ser olika ut!

"Kommunikation är häftigt"

Med ett stort intresse för psykologin bakom kommunikation är Linn Grönkvists valda yrkesbana ingen slump. Hennes sätt att tala om marknadsföring och kommunikativa insatser avslöjar en ansvarstagande fascination.

– Jag tycker att det är häftigt hur mycket kommunikation kan påverka vårt beteende och mående, både högt och lågt. Väl utförd kriskommunikation kan lugna en hel stad, butiksreklam kan sälja ett chokladmärke mer än ett annat. Vi kommunikatörer har väldigt mycket makt, och därmed även ett stort ansvar att bruka den på ett bra sätt! 

Inspiration för utveckling

Linn Grönkvist tror på vikten av inspiration. Som projektledare för Informatörsdagen under studietiden i Karlstad samlade hon vitt skilda profiler som Gudrun Schyman och Bingo Rimér för samtal och inspiration kring kommunikation och varumärken. 

– Jag tror att det är viktigt att alltid leta efter nya infallsvinklar. Alla tänker vi på olika sätt, och för att kunna tänka nytt är det viktigt att höra andras perspektiv. 

I programgruppen för Region Västra har Linn varit engagerad i framtagandet av intressanta ämnen för seminarier och events. Hon förklarar att hon, precis som med arbetet kring Informatörsdagen, vill ge deltagare en kick i vardagen. Genom att utgå från både egna erfarenheter och tolkningar av medlemmarnas intressen arbetar Linn med att tänka ut inspirerande aktiviteter. 

– Våra roller som kommunikatörer är viktiga, och vi måste visa andra att vi brinner för det vi gör. Då är det avgörande att både energi- och inspirationsnivån är hög!

Tillsammans med de andra ambassadörerna i region Västra har Linn varit med och rekryterat en studentrepresentant till programgruppen. 

– Det är precis som med när vuxna ska förklara vad barn tycker om. Det går helt enkelt inte att tänka sig in i vad studenter är intresserade av! En nyexaminerad student kan bidra med ett nytt tänk och det behövs alltid. 

 

Personlig utveckling
loader
Laddar