“Prestigelöst samarbete är vägen att gå”

Publicerad: 16 dec 2015

Det har varit ett intensivt år för Malin Vikström, som säger att det är först såhär i slutet av året som hon börjar att komma ikapp och hinna reflektera över det arbete som hon lagt ner. Vad som slår henne är hur mycket engagemang som funnits i Umeå år 2015.

– Det känns som att det är en nerv den här staden alltid har haft, men jag tycker att det bara blir tydligare och tydligare. Umeå är en liten stor stad och vi vill alla få staden och näringslivet att växa och gå framåt. Jag tror att alla inser att vägen att gå är genom att samarbeta.

Malin beskriver Umeå och engagemanget i norr som ett prestigelöst samarbete över gränser. Hon menar att året som gått erbjudit många aktiviteter och mötesplatser där både stora och små aktörer har hjälpts åt och lyft varandra och ännu mer spännande arrangemang är på gång 2016.

Förutom att vara koordinator för Sveriges Kommunikatörers region Norra har Malin även varit med och arrangerat TEDxUmeå.

– Det är oerhört spännande att vara inblandad i det arbetet. Det ligger många timmar bakom en dag med föreläsningar - att få ihop spännande idéer och talare som brinner för sitt ämne. Det blev väldigt lyckat och nu jobbar vi för att få ihop TEDxUmeå 2016.

Malin kommer i sitt fortsatta arbete och engagemang att bära med sig insikten om att det som händer i världen kommer att påverka oss mycket framöver, och det avgör även hur vi väljer att kommunicera.

loader
Laddar