Roberta Alenius till Telia Sverige

Publicerad: 4 maj 2015

– Vi är förstås väldigt glada för att ha rekryterat Roberta Alenius. Hon kommer att leda Telias kommunikationsteam på ett utmärkt sätt och bidra till att stärka Telias roll som den nya generationens telekombolag i Sverige, skriver Peter Borsos kommunikationsdirektör på TeliaSonera i ett pressmeddelande.

Roberta Alenius har tidigare jobbat som jurist och nu senast som före detta statsminister Fredrik Reinfeldts presschef. Efter ett decennium i de politiska rummen kliver hon nu in i Telias ledningsgrupp, med bland annat Peter Borsos och bolagets svenska vd Malin Frenning.

– Största utmaningen för mig personligen är det hoppet från politik till näringsliv. Men grunderna i god kommunikation är ganska lika, oavsett var man är. Den kunskapen hoppas jag kunna bidra med, säger Roberta Alenius till Resumé.

Den 10 juni talar Roberta Alenius på evenemanget Maktens språk för att tala om kommunikation, talskrivning och storytelling på en politisk spelplan. Deltar gör även bland annat Barack Obamas hyllade talskrivare Jon Favreau och Borgens manusförfattare Adam Price.

loader
Laddar