Författare: Rufus Lidman
Många förutsätter idag att kommunikatören ska vara den som driver organisationens digitala utveckling. Känner du igen kraven men saknar kunskapen? Då är den här boken perfekt för dig. Rufus Lidmans bok är en guide som ger dig konkret vägledning med växlande råd och exempel. Innehållet är uppbyggt på tre områden: verktyg, strategi och mätning.
Författare: Anders Hansen
Överläkaren Anders Hansens bok om hur motion och träning stärker hjärnan är minst sagt inspirerande och kommer att ge dig motivation att springa långa joggingturer i sommar. För att klara av dagens informationsflöde behöver vi se till att hjärnan mår bra. Följ Hansens tips och du kommer garanterat att få mer gjort när du kommer tillbaka till arbetsplatsen efter semestern.
Författare: Johan Norberg
Det var bättre förr. Eller var det verkligen det? Inte enligt liberalen, optimisten och debattören Johan Norberg. Boken Framsteg handlar om hur mycket bättre världen har blivit de senaste 100 åren: vi lever längre, är friskare, fler får utbildning och människors frihet ökar. Det finns kritiker som menar att Norberg är för optimistisk och överdriver bilden av det förflutna, men samtidigt är hans optimism intressant för oss kommunikatörer att ta del utav; den visar i alla fall tydligt hur man som avsändare har möjlighet att konstruera narrativet.
Författare: Per Schlingman
Den politiska spinndoktorn Per Schlingman debuterade i våras med en deckarroman. Berättelsen utspelar sig under Almedalsveckan och illustrerar en maktkamp om vem som ska ta över efter den avgående statsministern. Om det är någon som förstår sig på maktspelet bakom kulisserna i poltiken så är det Schlingman, vilket ger boken trovärdighet och extra spänning.
Författare: Lennart Francke och Göran Nilsson
Blir du konfunderad när du hör det populära managementordet agil? Många pratar idag om att organisationer måste bli agila – men vad betyder det egentligen? Det förklarar författarna i denna konkreta och pedagogiska bok. De ger även vägledning i hur organisationer förändrar sitt styrsätt så att det blir anpassat till dagens snabba omvärld.
Författare: Micael Dahlén
Ekonomiprofessorn Micael Dahléns bok som kom ut förra hösten har fått många att skratta och le. Självhjälpsboken handlar om hur man tar makten över sitt liv och utgår ifrån hans egna projekt att förändra 40 vanor under ett år. Kaosologi handlar om hur små förändringar kan få stora följder.
Författare: Harald Eide, Anders Jonsson och Ola Wallinder
Den digitala tranformationen innebär många risker för organisationer, men också möjligheter – det gäller bara att hänga med. De tre författarna delar med sig av sin stora erfarenhet inom förändring och innovation. Vem inom organisationen är det som ansvarar för att den hänger med i digitaliseringen?
Författare: Peter Liljenberg
Gillar du kommunikation, politik och spänning? Då är Liljenbergs Entropia något för dig. I berättelsen följer vi Lovisa Anker som efter examen får ett toppjobb på en PR-byrå som är anlitad av regeringen. En blivande kollega avråder henne från att ta jobbet. Kallblodigt blir sedan samma person mördad på öppen gata i Stockholm. Lyckas Lovisa Anker avslöja sanningen bakom mordet?
Författare: Daniel Levitin
Hur ska man hantera falska nyheter? Med kritiskt tänkande förstås. Författaren Daniel Levitin visar hur statistik och grafer kan förvrängas och hur man avslöjar felaktiga argument. Levitin ger oss en vetenskaplig metod för att ta reda på vad som är sant och falskt. Boken hjälper dig att bättre utvärdera nyheter, se igenom konspirationsteorier och avslöja dålig reklam.
Författare: Jeanne Martinet
Många av oss har upplevt känslan av att stå ensam på ett mingel och för att dölja ensamheten börja fiffla med mobiltelefonen. Den tiden är förbi. Martinets bok passar dig som vill bli bättre på att mingla. Innehållet är fullt med tips, tricks och manövrer som hjälper dig att inleda konversationer, och få dem att flyta på, med personer du vill ha kontakt med.
Författare: Kelly Carey
En jämförelse mellan nazipropagandan, orkestrerad av Joseph Goebbels, och den alternativa högerns strategier och taktik under det amerikanska presidentvalet. Boken fokuserar främst på nyhetsförmedlingen under de två epokerna. Det bör nämnas att jämförelsen kan uppfattas som provakativ och politisk, men trots det förs intressanta resonemang om vår samtid och läsaren får en förståelse för hur påverkan fungerar.
Författare: Daniel Kahneman
En modern klassiker om mänskligt tänkande. Daniel Kahneman är psykologen som belönades med nobelpriset i ekonomi år 2002. I den här boken sammanfattas hans tänkande på ett populärvetenskapligt och enkelt sätt. Förenklat handlar boken om att vi tänker på två sätt: ett snabbt och ett långsamt. Dessa står i ständig, pågående konflikt med varandra. Boken har inspirerat många reklamare och politiska spinndoktorer.
Författare: Dan Ariely
En bok på samma tema som Thinking, fast and slow. Med humor och intressanta experiment visar professor Dan Ariely hur irrationellt vårt beslutsfattande är. Boken kommer att få dig att reflektera över dina beslut, och förhoppningsvis göra att dina handlingar, både i privatlivet och yrkeslivet, blir mer rationella.
Författare: Matts Heijbel
Boken är en djupdykning i berättandets förmåga att locka kunder, medarbetare och höja motivationen på arbetsplatsen. Författaren och föreläsaren Matts Heijbel har arbetat med Corporate Storytelling på heltid sedan 1999 och i boken delar han med sig av en mängd berättelser och exempel som kan inspirera din organisation att satsa mer på kommunikationens kärna – det vill säga berättelsen.
Författare: Tomas Dalström
Vill du bli en bättre skribent, eller vill du lära sig mer om hur läs- och skrivprocesser går till? Då är Tomas Dalströms bok utmärkt. Han är intresserad av hur hjärnan fungerar och hur den arbetar med språk och text. Du lär dig bland annat vilken typ av text och språk som passar bäst i olika kanaler, till exempel surfplatta och mobil, men även hur multitasking och kontorslandskap påverkar din språkliga förmåga.
Författare: Lars Falk
Lars Falk är en av Sveriges kändaste copywriters och har en lång och gedigen karriär i reklambranschen. I den här boken får vi följa med i hur medielandskapet har förändrats under hans 40 år i branschen. Du får även en inblick i hur man hanterar kommunikatörens viktigaste byggsten, nämligen ordet.
Författare: Christina Knight
En bok som visar upp bristen på jämställdhet i reklambranschen. Christina Knight, som är en av Sveriges främsta Creative Directors, tycker att för få kvinnliga personligheter inom branschen har lyfts fram, men det ändrar hon på i den här boken.
Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.