Svensk Kommunikationsrätt byter format – blir mer flexibel och billigare

Publicerad: 14 apr 2015

Foto på Nilla Peterson– Kommunikationschefen har ansvar att utbilda sig och sin personal i kommunikationsrätt. Ansvaret innebär också att strukturera och delegera de juridiska ansvarsfrågorna internt, säger Nilla Peterson, utbildningschef på Sveriges Kommunikatörer.

Organisationer måste ha kontroll på sina rättigheter och skyldigheter, misstag kan annars få stora ekonomiska konsekvenser. För att göra det enklare för fler kommunikatörer att diplomera sig inom kommunikationsrätt, har Sveriges Kommunikatörer valt att utveckla och effektivisera utbildningsprogrammet Svensk Kommunikationsrätt.

– Vi ser bland annat ett behov av att kunna dela upp diplomeringen under en längre period. Från och med i år kommer det därför att vara möjligt att genomföra programmets tre moduler sammanhängande och till ett reducerat pris, eller att gå en modul i taget under en längre period. Diplomeringen görs genom avslutande tentamen när programmets samtliga tre moduler har genomförts.

För att ytterligare underlätta att fler diplomerar sig, sänks priset från 28 000 kronor exklusive moms till 19 995 kronor exklusive moms. 

– De som har gått Svensk Kommunikationsrätt tidigare är mycket nöjda och känner sig stärkta av att kunna behärska de juridiska regelverken på ett helt annat sätt än tidigare. Allt är ju inte svart och vitt men de lär sig vilka kommunikationsrättsliga frågor de behöver känna till och hur man kan resonera sig fram till ett bra beslut, säger Nilla Peterson.

Har du koll på juridiken?

Kan du eller någon i din organisation svara på nedanstående frågor? Om inte har du nu chansen att säkerställa att organisationen får den kunskapen som behövs. Läs mer om Svensk Kommunikationsrätt.

  • När behöver ni utgivningsbevis för en tidning och vad innebär det?
  • Kan ni bli ansvariga för material som organisationen länkar till?
  • Personuppgiftslagen och bilder – vad gäller?
  • Är inlägg på Facebook allmänna handlingar och vad innebär i sådana fall det för myndigheten?
  • Har ni avtal för alla era bilder i bildbanken?
loader
Laddar