Sveriges Kommunikatörer diskuterar Almedalen med Jessica Schedvin

Publicerad: 29 jun 2017

Jessica Schedvin har länge gått hand i hand med Makthavare.se – hon har suttit i redaktionen sedan 2013 och blev 2015 chefredaktör för sajten. Därtill är hon lärare, borgerlig debattör och en ytterst bevandrad Almedalsbesökare.

Många avstår i år från att delta under Almedalsveckan – vad tror du om Almedalensveckans framtid som mötesplats?

– Jag tror att Almedalsveckan är viktigare än någonsin, speciellt då målgruppen har förändrats under de senaste åren. Idag ser vi en yngre publik i Almedalen som redan nu är dagens Almedalsveteraner. Det är de unga som kommer forma framtidens Almedalsvecka, och den förändringen sker redan nu. Almedalsveckan uppmärksammas mer än någonsin och är både hetare och större än förra året.

Vilka frågor tror du kommer ligga i fokus under årets Almedalsvecka?

– Digitalisering, skolan och frågor som rör barn och ungdomar.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du tagit med dig från tidigare Almedalsveckor?

– Att det aldrig blir som man planerar! Almedalsveckan är spontanitetens vecka, vilket gör det så roligt! Speciellt när det kommer till politiska utspel och möten. "Less is more" fungerar inte i Almedalen.

Vad ser du mest fram emot med årets Almedalsvecka?

– Jag ser fram emot alla möten och intressanta seminarier, och självfallet även att både njuta av Gotland och politiska nyheter.

Vad kommer Makthavare.se ägna sig åt under Almedalsveckan?

– Vi kommer att bevaka Almedalsveckan utifrån den viktiga demokratiform som det är. Vi kommer uppmärksamma de aktörer som gör ett fantastiskt jobb med att skapa en Almedalsvecka som är öppen för alla. Almedalsveckan är unik och vi tänker njuta av den fullt ut.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

loader
Laddar