Therese Manus om World Public Relations Forum 2018

Publicerad: 8 nov 2017

Foto: Norsk kommunikasjonsforening

Therese Manus har en bakgrund som kan liknas vid en djupdykning i journalistik, PR och kommunikation. Hon utbildade sig till journalist i London och har studerat på master i management-programmet med inriktning PR-ledning och strategisk kommunikation, vid BI Norwegian Business School. Därtill har hon arbetat flera år inom media, både som journalist och redaktör, för att sedan bli Head of section på Nasjonalbiblioteket. De senaste fem åren har hon varit verksam som vd för Kommunikasjonsforeningen som 2018 arrangerar World Public Relations Forum.

Therese Manus menar att konferensen erbjuder en unik plattform för yrkesverksamma inom kommunikation och PR:

– WPRF är den största globala konferensen för kommunikatörer och ger en unik möjlighet att träffa kollegor från hela världen, höra mer om det senaste inom kommunikationsområdet och bli utmanad och inspirerad.

Tema: Value! Communication's impact in a digital and ever-changing world

Dagens kommunikatörer befinner sig mitt i ett kommunikationslandskap där förutsättningarna ständigt skiftar och där förmågan att snabbt anpassa sig till den rådande verkligheten är essentiell. Den tekniska utvecklingen går i en rasande fart och föder både möjligheter och utmaningar, falska nyheter paketeras som "alternativa fakta" samtidigt som nya metoder för att mäta värdet av kommunikation växer fram. Temat för kommande upplaga av WPRF fokuserar på kommunikationens roll i denna föränderliga värld.

– Huvudtemat Value! Communication's impact in a digital and ever-changing world kommer att utforskas utifrån tre perspektiv: truth, profit och intelligence, säger Therese Manus.

Therese tillägger att deltagarna kommer att få svar på bland annat följande frågor:

– Vad är sanning i dagens samhälle och vilka utmaningar möter kommunikatörer i den nya offentliga debatten där sanningen prövas? Hur utmanar detta tilliten till kommunikatörerna?

– Hur ska kommunikatören arbeta mer strategiskt, mäta effekterna av sitt arbete och visa att kommunikation bidrar till verksamheten? Finns det någon koppling mellan förtroende och lönsamhet?

– Vad är det senaste inom tekniska utvecklingen och hur tar vi vara på möjligheterna med den nya tekniken? Vilken roll kommer kommunikatörerna få i framtiden – kommer robotarna ta våra jobb?

Kunskap, yrkets utveckling och internationellt nätverk

Målet med konferensen är att utbyta kunskaper, driva kommunikationsyrkets utveckling och ge deltagarna en plattform för att bygga ett internationellt kontaktnät.

– Det kommer att bli tre dagar fyllda med skickliga talare från hela världen som belyser kommunikation från olika perspektiv. Det kommer att bli utmanande och lärorikt genom bra case och massor av yrkesmässig inspiration. Dessutom får deltagarna möjlighet att knyta kontakt med upp till 800 kollegor – vi arbetar med att skapa ett socialt program som underlättar nätverkande.

Vilka talare kommer att delta i WPRF 2018?

– Vi vill visa det bästa inom kommunikation, samtidigt som vi kommer hämta inspiration från andra discipliner. Det kommer att bli en blandning av nordiska och internationella föreläsare, toppledare, akademiker och skickliga kommunikatörer. De tre huvudtalarna för Research and Practice Colloquium är klara och vi har också bekräftade talare från många stora företag såsom Snøhetta, Telenor, Vizrt, IKEA og Ogilvy Change. Fler namn tillkommer under hösten och vintern.

Håll dig uppdaterad

Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar