Tre frågor till Malin Vikström, avgående koordinator för Sveriges Kommunikatörers programgrupp för Region Norra

Publicerad: 28 okt 2018

Intervjuare: Ingela Hjulfors Berg, koordinator Region Norra

Tack för ditt stora engagemang för Region Norras programgrupp, hur många år har det hunnit bli?

– Jag var med och startade programgruppen för den norra kretsen år 2 000, så det har blivit några år. Det har varit himla roligt och jag vill gärna vara kvar i föreningen men inte ha en så aktiv roll längre.

Vilka trender har du sett komma under din tid som koordinator?

– Förr var det lite enklare att nå sin målgrupp än jämfört med idag då det finns en mängd olika kanaler att välja emellan, men samtidigt vet vi mer om mottagaren i dag än förr. Tidigare var det mycket fokus på produktion som kommunikatör, att man gjorde allt själv. I dag är vi lite mer nischade i branschen och lägger jobbet på den som är bäst på att utföra den, upplever jag.

Hur jobbar du med kommunikation i dag?

– Jag har nyligen bytt bransch från att ha jobbat som kommunikatör i 17 år på Umeå universitet till projektledare på Punkt PR i Umeå. Det är mycket action, produktion och resultat i mitt yrkesliv just nu. Jag älskar det!

Var med och engagera dig!

Vill du planera och genomföra kompetensutvecklande evenemang för kommunikatörer? Läs mer om Sveriges Kommunikatörers regionala verksamhet via länken nedan eller kontakta elisabeth.thornsten@svkom.se om du vill veta mer.

Sveriges Kommunikatörers regionala verksamhet


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar