Tre originella årsredovisningar

Publicerad: 23 nov 2015

Det är sällan roligt att läsa en årsredovisning, men det finns undantag. Här följer tre exempel på originella årsredovisningar.


Årsredovisning som kokbok

Den österrikiska banken Raiffeisen gjorde år 2006 sin årsredovisning som en kokbok. Banken som är etablerad i Central- och Östeuropa bjuder i årsredovisningen på matrecept från de länder företaget är verksamt i. Samtidigt som du tar del av företagets verksamhetsberättelse och redovisning så får du receptet på österrikisk Tafelspitz, recept från det mångkulturella slovenska köket och mycket annat.

Raiffeisens årsredovisning 2006

 

Årsredovisning som serietidning

Flera företag har de senaste åren berättat om sin verksamhet i serietidningsformat. Organisationen Amazon Conservation Association släppte år 2012 en ”non-boring version” av sin årsredovisning. Ett annat exempel är det amerikanska bioteknikbolaget United Therapeutics. Årsredovisningen som är gjort som en serietidning i modern design handlar om Martin Auster, vice president för affärsutveckling, och hans karriär, vad som ledde honom till UT och vad som gör företaget speciellt. Några sidor i årsredovisningen kräver 3D-glasögon.

Amazon Conservation Associations årsredovisning
United Therapeutics årsredovisning

 

Årsredovisning som modetidning

H&M är ett av många modeföretag som designar sin årsredovisning som en stilren modetidning. Det svenska företaget har dock tagit det ett steg längre. Företaget placerar i sina årsredovisningar ut priser på olika produkter – ett elegant sätt att kommunicera sin affärsidé om att erbjuda mode och kvalitet till bästa pris. H&M:s årsredovisningar har i stort sätt samma design som företagets reklambroschyrer.

H&M:s senaste årsredovisning
Investor relations
loader
Laddar