Trelleborg prisas för årsredovisning

Publicerad: 25 nov 2015

Juryn tilldelade Trelleborg priset med motiveringen att bolaget har lyckats prestera en jämn och mycket bra årsredovisning utan några dalar. Enligt juryn är Trelleborg ett föredöme för alla med ambitionen att lyfta sin finansiella information till en ny nivå.

– Vårt arbete bygger på långsiktighet. Från år till år gör vi justeringar på saker vi vill utveckla och vi strävar ständigt efter att göra en bättre årsredovisning, säger Karin Larsson, Vp Media Relations på Trelleborg AB.

Trelleborg har själva producerat innehållet i årsredovisningen. Företagets riktlinjer är att verksamheten ska förklaras på ett tydligt och enkelt sätt. Bakom grafiken står byrån RHR Corporate Communications som är baserade i Malmö. Enligt Karin Larsson är ett gediget researcharbete nyckeln till framgången:

– Vi har gjort väldigt mycket research för att hitta inspiration och lösningar. Insikten är att det viktigaste i en årsredovisning är tydligheten.

Verkstadsföretaget Haldex fick priset Bästa redovisningen för Mid Cap-bolag. Enligt juryn har bolaget gjort en genomgående intressant årsredovisning, rakt på sak och utan överdrifter och onödiga floskler. Vinnare för Small Cap-bolagen blev skogsindustribolaget Rottneros med motiveringen att man gjort en kortfattad årsredovisning med välskrivna texter, relevanta bildval och pedagogiska illustrationer.

Priserna delades ut på evenemanget Finforum där årets tema var "Bättre bolagsstyrning". Evenemanget hade i år Nasdaq Stockholm som värd då prisutdelningen firade 50-årsjubileum.

Läs mer

Trelleborg AB:s årsredovisning
Investor relations
loader
Laddar