Utmärkande faktorer bakom framgångsrika byrårelationer

Publicerad: 22 mar 2017

Aftonens expertpanel bestod av Max Apéria – byråvalsrådgivare på Sveriges Annonsörer, Pia Grahn – vd på Regi och Christina Knight – Creative Director på UKnight. I panelens dynamiska samtal kring vad som utmärker den perfekta byrårelationen var det tre faktorer som stod ut: affärsförståelse, transparens och samverkan.

Affärsförståelse

Affärsförståelse är en allt viktigare beståndsdel i en framgångsrik relation mellan byrå och beställare. I och med att relationen mellan byrå och beställare har blivit mer av ett samarbete istället för arbete på skilda håll har också kraven på byrån att förstå kundens affär ökat, menar Christina Knight. Max Apéria tillägger att affärsförståelsen hos byråer har ökat markant de senaste åren men att det kan bli ännu bättre.

Transparens

För att ett samarbete mellan kund och byrå ska bli framgångsrikt krävs transparens kring förväntningar, behov och kompetens.

– Våga vara transparent mot din byrå och våga säga "det här har vi inte koll på", säger Christina Knight och tillägger:

– En bra början till en ny relation är att klargöra förväntningarna och behoven – och skapa en överenskommelse som man kan referera till under samarbetets gång.

Samverkan

I en tid då allt fler efterfrågar en mångfald av kompetenser runt bordet eller en hybridbyrå som "kan allt" måste olika byråer bli bättre på att lära sig av varandra och förstå varandras kompetenser menar Pia Grahn. Max Apéria tillägger att även kund och byrå måste våga ta lärdom av varandra och liknar en byrårelation vid en lärandeprocess.

Läs mer om våra kostnadsfria medlemsevenemang

Sveriges Kommunikatörer arrangerar en mängd kostnadsfria evenemang för dig som är medlem. Ta chansen att mingla med kommunikationskollegor, ta del av det senaste inom kommunikation eller bara ta ett skönt uppehåll från vardagen. Kika i vår kalender och se när vi arrangerar ett evenemang nära dig – hoppas att vi ses!

Utforska vår kalender och våra kommande evenemang här.


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 400 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning. 

Ledarskap och ledarstöd/ Strategisk kommunikation
loader
Laddar