Vem blir årets unga talang?

Publicerad: 4 mar 2016

Stora Kommunikatörspriset består av fem kategorier. I kategorin Årets unga talang belönas en person som högst har fyllt 28 år under det år som priset delas ut. Personen ska ha visat prov på en hög grad av god och innovativ kommunikationsförmåga.

Årets finalister är Charlotte Haegermark, Marketing Communication Manager på Combitech AB, Fanna Ndow Norrby, författare och debattör, och Samuel Skwarski, PR-specialist på JMW. Vad är juryns motivering, hur definierar finalisterna bra kommunikation och vad har de för framtidsplaner?

Charlotte Haegermark

Foto på Charlotte Haegermark"Charlotte Haegermark har med sin kreativitet och fantastiska känsla för vad som går hem hos målgruppen utvecklat koncept och digital kommunikation som lyfter organisationen till nya nivåer. En sann strateg med helhetstänk."

Hur känns det att vara nominerad till Årets unga talang?
– Helt ärligt, detta är det största som har hänt mig i karriären. Jag känner mig väldigt hedrad att få vara nominerad i ett så fint sällskap, både Fanna och Samuel har gjort så fina saker inom kommunikation.

Vad är bra kommunikation enligt dig?
– Bra kommunikation måste vara relevant för målgruppen och beröra. Det handlar om att få målgruppen att känna. För att nämna ett exempel gör Volvo ett fantastiskt jobb med sin marknadskommunikation. De vågar att flytta fokus från produkten och istället använda andra emotionella budskap för att komma närmre kunden.

Vad har du för framtidsplan?
– Jag jobbar mycket med att visualisera det jag vill uppnå i livet, vare sig det handlar om yrkeslivet eller privat. Ett konkret exempel på mål är att jag nu letar efter en mentor som kan utmana mig i mina tankar och ge rådgivning i olika situationer. Utöver det vill jag framöver jobba mer strategiskt och mer med varumärkesfrågor. Jag vill fortsätta utveckla marknadsföring genom att vara nyfiken, öppen och omvärldsbevakande.

Foto på Charlotte Haegermark: Peter Karlsson på Svarteld


Fanna Ndow Norrby

Foto på Fanna Ndow Norrby"Med gränsöverskridande kommunikation har Fanna Ndow Norrby lyckats väcka ett samtal om rasism, och hur det verkligen kan se ut. Författare, rättsaktivist och en sann digital native."

Hur känns det att vara nominerad till Årets unga talang?
– Det känns spännande, viktigt och ärofyllt!

Vad är bra kommunikation enligt dig?
– För mig är bra kommunikation att sätta prestige och snofseri åt sidan. Det är att försöka skapa smarta och ärliga lösningar på ett lättillgängligt och framförallt lättförståeligt sätt.

Vad har du för framtidsplan och vision?
– Drömmen är att kunna fortsätta arbeta med att skapa medvetenhet kring annars åsidosatta frågor. Men det är svårt utan att bli mentalt uttömd – så framtidsplanen är nog att försöka göra det möjligt samtidigt som ens egen hälsa också får sitt.

Foto på Fanna Ndow Norrby: Sofia Runarsdotter


Samuel Skwarski

Foto på Samuel Skwarski"Med blott ett år i branschen har Samuel Skwarski redan hunnit vinna Young Lions i Sverige och blivit nominerad i Spinn-galan. Både kunder och arbetsgivaren spår en lysande framtid."

Hur känns det att vara nominerad till Årets unga talang?
– Det känns oerhört kul att vara nominerad bredvid talanger som Fanna och Charlotte. Det känns lite som ett kvitto för hårt arbete.

Vad är bra kommunikation enligt dig?
– Bra kommunikation har budskapet i fokus, testar nya vägar, öppnar dörrar och vågar stå för sig själv. Två bra exempel är Volvos kommunikation som är inkluderande, ett annat är Klarnas nya koncept "Smoooth" som tydligt men annorlunda förmedlar känslan av att använda deras tjänster.

Vad har du för framtidsplan och vision?
– Min plan är egentligen ganska simpel: att fortsätta utvecklas, att omge mig med talangfulla personer, och att hela tiden sträva efter att utmanas – i uppdrag och personligen. Om jag är på en plats där det känns som att jag håller mig till "planen" så spelar det mindre roll om det är på byrå, startup, storbolag eller en ideell organisation eller politiskt parti.


Mer information

Stora Kommunikatörspriset

Delta under årsstämman

Sveriges Kommunikatörers årsstämma äger rum den 17 mars i Stockholm och är exklusiv för medlemmar. Du som anmäler dig till årsstämman är automatiskt anmäld till middagen och utdelningen av Stora Kommunikatörspriset.

Jag vill gå på årsstämman! 

Du som inte är medlem i Sveriges Kommunikatörer är välkommen att delta under utdelningen av Stora Kommunikatörspriset. Mer information och anmälan hittar du i kalendern.

loader
Laddar