Vikten av det lokala nätverket – generalsekreterare besöker Jönköping

Publicerad: 7 feb 2018

Fotograf för samtliga bilder i artikeln: Åsa Ståhl

Hanna Brogren är ute på turné i föreningens olika regioner. I förra veckan gick resan till Jönköping för ett dygnslångt besök.

Samtal om branschen och framtiden

En av programpunkterna var ett samtal om branschen och framtiden med inbjudna kommunikationschefer från både företag och organisationer.

– Det var ett mycket intressant och givande samtal om allt från hur moderna organisationer styr med kommunikation till hur förtroende byggs och förtjänas, berättar Hanna Brogren.

Viktigt med starkt lokalt nätverk

Ett tydligt medskick från kommunikationscheferna var vikten av att det finns ett starkt lokalt nätverk. Att Sveriges Kommunikatörer har en bra närvaro i Jönköping med events och kurser är mycket positivt. Samtidigt finns även önskemål om ett större utbyte mellan kommunikationscheferna.

– Det är glädjande att kommunikationscheferna uppskattar föreningens lokala verksamhet, men att de också önskar mer. Vi undersöker därför möjligheten att under året dra igång ett lokalt nätverk för just kommunikationschefer, fortsätter Carl-Johan Helgesson, regionkoordinator för Sveriges Kommunikatörer i Jönköping. Den som är intresserad av att vara med är välkommen att höra av sig.

Kommunikatören som facilitator

En ytterligare spaning från samtalet handlar om kommunikatörernas kompetens i mötesteknik och förmåga att ta roll i ett möte. När förändringen går snabbt behöver möten styras effektivt där ansvar och roller är tydliga. Här kan kommunikatören spela en viktig roll som facilitator.

Fullsatt frukost med Polisen inledde dagen

Samtalet med kommunikationscheferna föregicks av ett fullsatt frukostevent där Hanna Brogren inledde med att peka ut tre viktiga områden att ha koll på just nu: etiken, digitaliseringen och varumärket. Huvudtalare för eventet var Karin Kjällbring, kommunikatör vid Polisen region Öst, som berättade om Polisens arbete i sociala medier.

Möten med studenter, kulturhus och programgrupp

Utöver samtal och frukost innehöll dygnet i Jönköping även besök på Jönköping University där Hanna Brogren både träffade utbildningsledaren för det medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet och föreläste för studenterna. Det blev också ett besök på Kulturhuset Spira vid Munksjöns strand med fokus på mötesmöjligheter i Jönköping. Och så klart även möte med den lokala programgruppen.

Kommunikationschefer

Hanna Brogren i samtal om branschen och framtiden med kommunikationschefer i Jönköping.
Från vänster: Hanna Brogren och Carl-Johan Helgesson, Sveriges Kommunikatörer, Hanna Aspklint, Know-it, Elisabeth Johansson, Nässjö kommun, Annica Ekberg, Folktandvården Region Jönköpings län, Rikard Flyckt, Skogsstyrelsen och Jessica Alaniesse-Karlsson, Jönköping Energi. 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 800 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar