Vinnare av kursen Modern storytelling är...

Publicerad: 11 dec 2017

Jenny Brask, kommunikationsstrateg på Regeringskansliet, vinner första omgången av Julklappstävlingen som gick ut på att beskriva kommunikatörsyrket för en 5-åring. Hon vinner succékursen Modern storytelling.

Vinnarbidraget:

"Jag jobbar med att berätta. Om nån på mitt jobb vet nåt viktigt, så kan jag hjälpa dom med att berätta om det. Jag gör så det där viktiga blir lätt att förstå, och så det blir spännande. Jag brukar träna med dom som ska berätta. Och så skriver jag, tar bilder, gör filmer och pratar med en massa folk. Det är jätteroligt. Nästan som att vara sagoberättare, fast på riktigt"

Över 100 tävlingsbidrag

Det var många som var intresserade av att vinna kursen Modern storytelling; Sveriges Kommunikatörer tog emot över 100 tävlingsbidrag. Förutom att dela ut förstapriset, så skickar vi ut böcker* till Beata Stigmarker och Johanna Starkenberg-Fröjd, som skickade in följande bidrag:

Beata Stigmarker, marknadsansvarig på Pdb:

Det var en gång ett litet barn som träffade en kommunikatör. "Vem är du?" pep det lilla barnet. "Jag är Kommunikatören" sa kommunikatören.

"Vilka stora öron du har!" sa barnet.
"Det är för att jag ska kunna lyssna ordentligt"
"Och vilken liten mun du har!"
"Det är för att jag inte ska prata allt för mycket utan väga mina ord på guldvåg"
"Vilken häftig näsa du har!"
"Det är för att jag ska kunna lukta mig till alla nya trender och alla de olika situationer där min kunskap behövs"
"Vilka långa fingrar du har"
"Det är för att jag ska kunna skriva snabbt och rätt"
"Vilka pigga ögon du har!"
"Det är för att jag alltid, alltid, alltid ska upptäcka särskrivningar..."

"Men vad händer om du upptäcker särskrivningar då?" frågade barnet nervöst.

Kommunikatören svarade: "Då köper jag en kul glass och ÄTER UPP DEN!! Roaarrrr!!"

 

Johanna Starkenberg-Fröjd, kommunikations -och pressansvarig på Fastighetsägarna GFR

"En kommunikatör. Lyssna på ordet. Kommunikatör kommer från ordet kommunicera. Det låter ju nästan likadant. Ordet betyder att man på olika sätt försöker förstå varandra. Du kommunicerar till exempel när du och din kompis pratar om vad ni ska leka. Men det kan också vara när du skriver ditt namn på en skylt. Du kommunicerar också när du lyssnar på mormor när hon läser en saga och du berättar vad du tror kommer att hända i boken. Det finns många människors som jobbar med att kommunicera, då kallas man en kommunikatör. Min kompis Kalle till exempel, han jobbar på ett företag som gör lego. När han är på jobbet skriver han nyheter för att berätta att det finns ett nytt lego för alla femåringar. Han kanske också gör en liten film som visar dig hur man bygger med legot. Ibland hjälper han sina kompisar på jobbet för att de ska bli duktiga på att berätta om lego för alla mammor och pappor. Då vill de kanske köpa lego till sina barn". 

 

* Storytelling av Matts Heijbel, Mad women av Christina Knight, Strategisk improvisation av Jesper Falkheimer och Katarina Gentzel Sandberg, och Julens vänner av Maria Stenberg.

 


Bli medlem i Sveriges största nätverk för kommunikatörer och träffa 7 700 kollegor. Du får tillgång till våra kostnadsfria event för medlemmar, rabatt på kompetensutveckling och får ta del av det senaste inom vår bransch. Du hjälper även till och stöttar svensk kommunikationsforskning.

loader
Laddar