Medianlöner för olika roller inom kommunikation:
Kommunikationsansvarig
49 000 kr
Kommunikationschef
67 000 kr
Kommunikationsstrateg
50 000 kr
Kommunikatör
44 000 kr
Digital kommunikatör
43 950 kr
Copywriter
44 100 kr
Webbredaktör
44 000 kr
Informatör
42 950 kr
Rekommenderad ingångslön för kommunikatörer: 35 000 kronor
Lönestatistiken kommer från DIK:s lönestatistik 2024, som bygger på fackförbundets årliga enkätundersökning om löneläget bland medlemmarna.
Det är bra att ha en fingervisning om lönestatistiken, men kom ihåg att många faktorer väger in när det gäller lönesättning. För att få en bättre uppfattning om vad just du kan förvänta dig i lön rekommenderar vi ett personligt samtal med ditt fackförbund, till exempel DIK.
DIK är yrkesfacket för kommunikatörer. Med expertkunskap inom yrket och tusentals kommunikatörsmedlemmar i privat och offentlig sektor, vet DIK mycket väl hur kommunikatörernas arbetsvardag ser ut och de jobbar hårt för att förbättra den. Av DIK får du råd och stöd i arbetslivet, arbetsrättslig hjälp, karriärcoachning och lönestatistik. Dessutom ingår en inkomstförsäkring som ger dig upp till 80 % av din a-kassegrundade lön ifall du skulle bli av med jobbet.
Mer om kommunikationsyrket
Vill du bli chef?
Vill du utveckla din förmåga att leda kommunikationsarbetet? Sveriges Kommunikatörer hjälper dig som vill ta nästa steg i karriären med relevant kunskap, utbildningar och mötesplatser där du kan diskutera och nätverka med kollegor.

Vad gör en kommunikatör?
Kommunikatör, informatör, direktör eller kreatör? Kommunikationsbranschen är både mångfacetterad och i ständig förändring. Här får du en överblick över professionen med olika kompetensområden och roller man kan ha om man jobbar med kommunikation.

Karriär
Är du ny i branschen, vill ta större ansvar i din roll, behöver en nytändning eller är mellan jobb? Sveriges Kommunikatörer hjälper dig att ta nästa steg oavsett var i karriären du befinner dig.
