Distansutbildningar

Information om våra distansutbildningar

Vi har ställt om till digitala utbildningar under 2020, och planerar att fortsätta erbjuda kurser på distans även framöver. Här hittar du information om de olika kursformaten och vad du behöver för att delta i en distansutbildning.

I dag har vi två olika format för våra distanskurser. Båda är digitala och genomförs via datorn, var du vill. Den ena kallar vi On demand och den andra Live online.

Så fungerar Distanskurs Live Online

  • Kursen går under en viss tid och dag, precis som en fysisk kurs. Du träffar kursledaren och de andra kursdeltagarna genom videomötesverktyget Zoom, där du kan ställa frågor och diskutera i grupp.
  • I vissa kurser varvas Zoom-seminarier med att du tittar på inspelade videoföreläsningar och reflekterar över individuella uppgifter. Kursledaren finns med och kan svara på frågor under hela den utsatta kurstiden.
  • Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator samt webbkamera. Det är också bra om du har möjlighet att använda hörlurar, för att få bättre ljud.
  • Instruktioner och en länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet skickas till dig innan kursstart.

Så fungerar Distanskurs On Demand

  • Kursen genomförs online, när och var du vill. Den uppskattade tidsåtgången står angiven på kurssidan där du anmäler dig.
  • Direkt efter din anmälan får du ett bekräftelsemejl med inloggningsuppgifter till kurssidan, och kan starta när du vill.
  • Du får tillgång till ett antal videoföreläsningar på mellan 5 och 30 minuter som du tittar på i din egen takt. Du får också uppgifter som du ska lösa på egen hand.
  • I slutet av kursen får du genomföra ett quiz för att testa hur väl du har tagit till dig de nya kunskaperna.
  • Du har obegränsad tillgång till kurssidan och materialet under fyra veckors tid från att du anmält dig till kursen.

Om videomötesverktyget Zoom

Vi har valt Zoom för att tjänsten är användarvänlig och bra bandbredd, samt att många har möjlighet att använda plattformen. Zoom har också de funktioner som vi och våra kursledare behöver för att kunna genomföra kurser och webbinarier på bästa sätt.

Zoom är helt gratis för dig som deltagare, och kan installeras på datorn via tjänstens officiella hemsida. En av fördelarna med Zoom är att tjänsten kan användas webbaserat, vilket innebär att du inte måste installera applikationen, även om det rekommenderas. Om du inte kan använda Zoom på din jobbdator kan ett alternativ vara att delta i kursen via din privata dator.

Om du är osäker hur ni kan använda Zoom inom ditt företag, fråga gärna internt vad som gäller. Det kan vara så att ni inte använder Zoom i era interna möten, men att ni kan använda den till externa möten.

Du kan öppna ett testmöte i Zoom där du är helt själv via den här länken. I början av mötet spelar Zoom upp ljud för att testa dina högtalare. Du får också tala in i mikrofonen för att bekräfta att den fungerar.

Vanliga frågor

Är det säkert att använda Zoom?

Vi använder unika lösenord till alla våra kurser och webbinarier, vilket minimerar risken att obehöriga kan ansluta sig. Vi delar inte någon konfidentiell information eller personuppgifter via Zoom och använder de säkerhetsåtgärder som finns.

Varför får jag inte lösenordet att fungera?

Om lösenordet inte fungerar, skriv in ordet manuellt, inte kopiera och klistra in. Du kan även ha överskridit tidsperioden för access till siten om du nekas åtkomst.

loader
Laddar