intervju 770x360px

Jobba hos oss

Vill du vara med och och driva utvecklingen av framgångsrik kommunikation? Nedan lägger vi upp lediga tjänster hos oss. Finns det ingenting just nu är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan.

Vi söker nu två tjänster:

1. Kommunikationschef

2. Marknadskommunikatör (vikariat)

 

Vi söker kommunikationschef:

Vill du ta vår kommunikation till nästa nivå?

Har du driv och passion för kommunikation? Är du en digital kommunikatör med redaktionellt tänk och ett stort intresse att utveckla professionerna inom kommunikation? Vill du arbeta både strategiskt och hands on med att stärka vårt varumärke, attrahera medlemmar och utveckla vår verksamhet med kommunikation och opinionsbildning? Då har vi rätt uppdrag för dig!

Sveriges Kommunikatörer är en medlemsorganisation för alla som arbetar professionellt med kommunikation. Förutom regelbundna möjligheter att nätverka erbjuder vi utbildningar, workshops och omvärldsbevakning. Vi finns i hela landet och har ett populärt nyhetsbrev, genomför större och mindre event och driver opinion för att utveckla både våra medlemmar och arbetet med kommunikation.

Vi har just antagit en ny vision som vi ska förverkliga tillsammans:

Kommunikation ses som den starka kraft som driver förändring och förflyttar samhälle och företag.

Vill du vara en del i vår utveckling och ta vår kommunikation till nästa nivå?

Rollen

Hos oss har du en viktig strategisk roll och bidrar till att öka kännedomen om Sveriges Kommunikatörer och vad vi erbjuder. Du bidrar till nytta för våra medlemmar och till vårt totala erbjudande för kunder, webbesökare och de många som följer oss. Hos oss är kommunikation en central del i verksamheten. Tillsammans med marknadsansvarig ansvarar du för helheten från strategi och affärsutveckling till att producera, paketera och publicera innehåll på vår webbplats, sociala medier och vårt populära nyhetsbrev.

Du ser till att kommunikations- och aktivitetsplanen genomförs inom budget och med uppnådda resultat. En viktig del är att göra ett intressant och efterfrågat innehåll tillgängligt i rätt sammanhang för befintliga och nya målgrupper. Vår strategi bygger på att stärka vår position och vårt varumärke genom event och PR-aktiviteter som tillsammans med det redaktionella skapar en helhet med verksamhet, kommunikation och marknadsföring. Du rapporterar till vår generalsekreterare och VD som du samarbetar med i opinionsbildningen.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Driva förflyttning av Sveriges Kommunikatörer och våra långsiktigt varumärkesstärkande aktiviteter i linje med målen och vår vision
 • Driva utveckling av våra plattformar (webb, nyhetsbrev, sociala medier, SEO, SEM) med fokus på trafik, interaktioner och leadsgenerering
 • Redaktionellt ansvar för Sveriges Kommunikatörers webbplats
 • Skapa och koordinera nyhetsbrev, PR-inlägg och innehåll i lämpliga format för våra digitala kanaler
 • Planera, projektleda och koordinera event med helhetsperspektiv och affärsmässighet

Dig och din bakgrund

Du har ett helhetstänk kring hur kommunikation bidrar till att nå verksamhetens affärsmål. Du ser kraften i berättelsen och ett bra redaktionellt arbete, har språkligt gehör och kan anpassa tonaliteten efter behov och målgrupp. Du har god blick för visuell kommunikation och är kunnig i bildbehandling och rörlig bild för att skapa intressant och professionellt innehåll. Du har utbildning från universitet eller högskola inom Medie- och kommunikation, ekonomi eller motsvarande kompetens. 

Du är bekväm med digital kommunikation och marknadsföring, ser och kan tillvarata synergier inom PR, event och opinionsbildning. Du är erfaren användare av Episerver, Apsis eller liknande system och program. Du förstår vikten av mätning och att följa upp beteenden, data och annat underlag som visar effekter av kommunikationen. Du justerar efter behov för att nå de mål som satts upp.

Som person är du en lagspelare som öppet och gärna delar med dig av tankar och idéer. Du är en driven do:er med förmågan att lyssna in övriga i teamet så att de känner sig inkluderade. Du drar dig inte för att göra saker själv och kan behålla förmågan till strategisk höjd.

Villkor

Vårt kontor ligger på Sveavägen i centrala Stockholm, våra medlemmar finns i hela landet. Vi arbetar agilt och tar hjälp av medlemmar och konsulter vid behov. Hos oss har du stor möjlighet att utveckla både dig själv och verksamheten. Friskvårdsbidrag och kollektivavtal ingår.

www.sverigeskommunikatorer.se

I denna rekrytering samarbetar vi med HR Commitment. Vi tar emot ansökningar och intervjuar löpande så skicka in din intresseanmälan snarast till Manne Didehvar, vd/partner HR Commitment: manne.didehvar@hrcommitment.se

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Hanna Brogren, generalsekreterare Sveriges Kommunikatörer: hanna.brogren@svkom.se

 

Vi söker en vikarie:

Vår Marknadsansvariga går på föräldraledighet

Sveriges Kommunikatörer är medlemsorganisationen för alla som arbetar professionellt med kommunikation. Vår vision är att kommunikation ses som den starka kraft som driver förändring och förflyttar företag och samhälle framåt. Vi utvecklar kompetens och roller inom kommunikation genom utbildningar, event, forskning och nätverk.

Nu går vår Marknadsansvariga på föräldraledighet och vi söker en vikarie med start under mars 2020, året ut med möjlighet till viss förlängning.

Om rollen

Som marknadskommunikatör hos oss får du en aktiv roll att strukturerat kombinera strategi, praktiskt utförande och uppföljning. Du bygger marknadskommunikation som bidrar till att fler arbetsgivare ser värdet i att deras medarbetare är medlemmar i Sveriges Kommunikatörer, kompetensutvecklar sig och köper våra tjänster. Tillsammans med kommunikationsansvarige utvecklar du vår webbplats och förnyar vår digitala kommunikation. Du analyserar, mäter och utvärderar för att öka andelen konverteringar.

Vi arbetar i ett tajt team och du kommer att paketera och kommunicera vårt tjänsteutbud tillsammans med kommunikations- och utbildningsansvariga. Vårt kontor är i fina lokaler i centrala Stockholm. Rollen rapporterar till generalsekreterare/vd.

Du kommer att ha kontakt med våra kurs- och nätverksledare samt med våra medlemmar. Ett av de mål du arbetar mot är att öka antalet medlemmar inom prioriterade grupper.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Att strukturerat kombinera strategi med genomförande och uppföljning
 • Arbeta agilt utifrån en marknads- och aktivitetsplan som du samordnar med övriga kommunikations- och medlemsaktiviteter utifrån förväntat resultat och mål
 • Driva kampanjer via sociala medier och webb som genererar konvertering och försäljning
 • Utveckla marketing automation, UX och kundresor
 • Rikta marknadsföring och anpassa innehåll till valda målgrupper
 • Driva webbutveckling ur ett growth hacking-perspektiv
 • Löpande mäta, utvärdera, analysera och justera för att öka konverteringar
 • Ha övergripande koll på vår kommunikation och skapa synergier

Om dig

Du har en utbildning inom marknadsföring, MKV eller annan relevant utbildning från t.ex. universitet, högskola, Berghs eller IHM. Du är en skicklig innehållsproducent som ser till att material hänger samman med övergripande budskap och att det är i linje med verksamhetens mål. Du har erfarenhet av liknande roll där du ansvarat för marknadsföring och konvertering. Vi vill att vårt team ska spegla våra målgrupper och kommer att fästa uppmärksamhet vid det liksom övrig kompetens vid denna rekrytering.  

Dessutom söker vi dig som:

 • Har god kunskap om SEO/SEM och är van att hantera verktyg för att följa upp och optimera innehåll och genomslag,
 • Har erfarenhet av att driva utveckling av webb och marknadsföring i sociala medier,
 • Är van att arbeta med Episerver, Apsis, Power point, Google Analytic, Photoshop, InDesign och andra system och program som skapar en bra användarupplevelse,
 • Håller dig uppdaterad inom digital marknadsföring och growth hacking,
 • Är en bra skribent som kan filma och redigera med mobilen.


För att lyckas i rollen följer du upp och dokumenterar ditt arbete gentemot mål och KPI:er. Som person är du nyfiken, tar egna initiativ och gillar att komma med idéer genom samarbete med andra. Du trivs med att skapa relationer, etablera förtroende och nå inflytande.

Mer om Sveriges Kommunikatörer

Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Vi har kontor i Stockholm men finns i hela landet och på nio platser har vi lokala programgrupper som gör event för medlemmar. Under 2019 har vi byggt ny webb, antagit en ny vision och håller på att införa agila arbetssätt för alla på kontoret.

 

Vi har en nära koppling till forskning och en unik möjlighet att påverka vad som gör kommunikation framgångsrik i företag och organisationer. Därför driver vi frågor som påverkar dem som arbetar med kommunikation, ledare och opinionsbildare.

Vi har kul på jobbet och vill ständigt göra saker bättre. Vi är i en förändringsresa och för rätt person finns stor möjlighet att påverka. Vi vill ta vara på och utveckla goda idéer och tillsammans fortsätta att bygga Sveriges Kommunikatörer.

Mer om tjänsten

Hör av dig om du har frågor till marknadsansvarig Hanna Öster, hanna.oster@svkom.se eller vd/generalsekreterare Hanna Brogren, hanna.brogren@svkom.se gärna via mejl. Vi intervjuar löpande och ser fram emot din ansökan med CV och brev senast 2020-02-03.

  
Välkommen med din ansökan!

 

                                                                                                                

 

 

Under Byta jobb listas platsannonser från andra arbetsgivare. 

loader
Laddar