Uppdragsutbildning

Sveriges Kommunikatörer erbjuder utbildningar inom såväl kommunikation som ledarskap för kommunikatörer i privat och offentlig sektor. Vi genomför ca 90 utbildningstillfällen för kommunikatörer per år.

Dessutom har vi möjligheten att genomföra skräddarsydda kurser och program för just din verksamhet. I våra skräddarsydda kurser anpassar vi innehållet efter era förutsättningar, behov, utmaningar och möjligheter. Med skräddarsydda utbildningar för flera personer i organisationen har ni större möjlighet att implementera de mål och strategier ni arbetar mot.

Sveriges Kommunikatörer arbetar med kursledare som ligger i absolut framkant inom sitt expertisområde. Hos oss hittar ni utbildningar inom en mängd olika fält inom kommunikation, allt från strategisk kommunikation till digital transformation, digitala verktyg och ledarskap.

Tveka inte att höra av er till oss om ni vill diskutera era kompetensutvecklingsbehov!

 

Vi kan kommunikation

Vi är Sveriges största nätverk för kommunikatörer och hela vår verksamhet bärs upp av människor som förstår och brinner för kommunikation – från medlemmar och medarbetare till kurs- och utbildningsledare. Utbildningarna och kurserna är utvecklade i stark anknytning till kommunikatörerna och grundar sig alltid i dagsaktuell och djupgående kunskap om kommunikation.

 

Längre program eller kortare kurser

Beställ ett längre program som vi skapar tillsammans eller kortare kurser som finns i vårt öppna utbud – vi brinner för att stötta kommunikatörer i deras yrkesroll oavsett var i karriären de befinner sig.

 

Utbildningar förankrade i den senaste forskningen

Våra kursledare är en grupp noga utvalda konsulter, forskare och specialister med djupgående kunskap inom sina områden. Vi utvärderar våra kursledare  utifrån såväl kompetens som pedagogik. Våra kurser har i genomsnitt betyget 5,5 stjärnor av 6 möjliga.

 

Sagt om våra skräddarsydda utbildningar

"Kommunikation och Marknad behövde båda en bättre förståelse för hur digitaliseringen utvecklas och påverkar företag, men också kommunikationsbranschen. Det var en spännande presentation, som både utmanade och skapade nya tankar och ideer. En mycket god investering för båda avdelningarna!"

Malou Sjöring, dåvarande kommunikationsdirektör, SJ.

 

Exempel på utbildningar som vi kan skräddarsy

 

Filma med mobilen

Kursen Filma med mobilen har genomförts ca 70 gånger och är fortsatt uppskattad. Behovet av kommunikation med rörlig bild exploderar. Rörlig bild skapar nämligen engagemang, ökar kundkonvertering och gör kunder mer köpbenägna. Vår kurs lär kommunikatörer att förbereda, producera och publicera högkvalitativ film med mobiltelefonen som verktyg. Här finns möjligheten att välja grundkurs eller mer avancerad kurs - eller båda två. När du köper en skräddarsydd kurs ingår också sju instruktionsfilmer om hur du redigerar video.

 

GDPR

Sveriges Kommunikatörers kurser i GDPR ger dig en inblick i dataskyddsförordningen och verktyg för att förbereda din organisation på de krav som nu ställs gällande insamling, hantering och dokumentation av personuppgifter. Särskild fokus ligger på kommunikationsintensiva företag.

 

Coachning

Ett av kommunikatörernas viktigaste verktyg är coachning. Att stötta chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor blir allt mer aktuellt när ”allting kommunicerar”. Numera förväntas kommunikatören vara både producent och organisatör, utförare och coach. I och med att kommunikatören ofta får kliva in i rollen som kommunikationscoach är verktyg såsom facilitering och coachning värdefulla komponenter i den kommunikativa verktygslådan. På coachningskursen arbetar vi med olika kommunikationsstilar, går igenom hur man skapar samsyn kring kommunikationsarbetet och djupdyker in i 10-20 olika metoder att implementera i organisationen.

 

Internkommunikation

Internkommunikationens betydelse ökar. Det är avgörande att förstå sin verksamhet för att kunna förverkliga målen. Som kommunikatör väntas man också kunna stötta verksamhetens chefer och ledare till att aktivt använda sig av strategisk kommunikation. Vid en skräddarsydd kurs finns möjlighet att fokusera på antingen strategisk intern kommunikation, kommunikativt ledarskap eller mer verktygsbaserad internkommunikation.

 

Digital transformation och utveckling

Hur skapar man en röd tråd i ett digitalt omställningsarbete?

I kursen fördjupar vi oss i digital transformation, förändringsledarskap, digital produktion, digital distribution och digital juridik. Vi går dessutom igenom det agila arbetssättet, styrning och ledning i en digital kontext, feedback, kreativa processer och kreativa team, rörlig bild och film, att välja rätt kanal och innehåll och slutligen nätverksjuridik.

Vi har möjlighet att skräddarsy ett program med moduler och upplägg som passar just er organisation.

loader
Laddar