CEP-porträtt

Sveriges Kommunikatörer har gjort fem porträtt av utvalda kommunikatörer i ledande ställning som gått utbildningsprogrammet Communication Executives Program. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer om deras tankar.

 • Johan Ljungqvist, AFA Försäkring
  –Det är långtifrån alla kommunikationsdirektörer som sitter i ledningsgruppen. Men att kommunikatören inte har en självklar plats i ledningen är långt ifrån en nyhet, säger Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på AFA Försäkring, som menar att vi måste bli bättre på att ta för oss.

 • Cecilia Nilsson, Perstorp
  –Kommunikatörer måste bli bättre på att kommunicera, åtminstone när det gäller att visa värdet av kommunikation. Det säger Cecilia Nilsson, Communications Director på kemiföretaget Perstorp.

 • Unni Jerndal, Riksgälden
  –Efter över 20 års arbete som journalist tog Unni Jerndal steget över till "den andra sidan". Idag är hon kommunikationschef på Riksgälden.

 • Ulf Karnell, Bolagsverket
  –Ulf Karnell valde studier på informationslinjen för att han var intresserad av medier och journalistik. Ganska snart upptäckte han att kommunikation var mer spännande än journalistyrket. Efter 20 år i branschen har han ännu inte tröttnat.

 • Helena Nilsson, Stockholmsmässan
  –Helena Nilsson understryker vikten av att ha en bra chef för att kunna utvecklas i sin yrkesroll. Idag är hon marknads- och kommunikationschef på Stockholmsmässan.

 • Jennie Zetterström, Unionen
  –Tryggheten ligger inte i det jobb du har i dag, utan det jobb du kan få i morgon. Mitt tips är därför att kompetensutveckla sig kontinuerligt genom hela yrkeslivet. Det säger Jennie Zetterström, presschef på Unionen och tidigare deltagare på Communication Executives Program.

 • Karin Jihde
  Utan förståelse för affärsmålen blir kommunikationsinsatserna felriktade. Den förståelsen får man bäst genom ett ledarskapsinriktat program som ger både ett utifrånperspektiv på organisationen och verktyg att förstå kollegornas utmaningar i företagets ledning, säger Karin Jihde som är tidigare deltagare på Communication Executives Program. 
loader
Laddar