En människohand och en robothand som pekar mot varandra.

Distanskurs: AI för kommunikatörer

Under en förmiddag utforskar vi olika sätt att nyttja de nya AI-verktygen i arbetet med kommunikation, och diskuterar de möjligheter och utmaningar som kommer med den senaste AI-utvecklingen.

Introduktion och beskrivning

Lär dig om vad generativ AI innebär, och hur de nya AI-verktygen kan hjälpa dig som kommunikatör att arbeta smartare och mer effektivt.

Vi kommer att titta på hur ChatGPT och andra AI-verktyg kan användas som bollplank och assistent, för att skapa innehåll, och för att effektivisera många av de rutinmässiga och tidskrävande uppgifter som kommunikatörer ställs inför.

Under den här halvdagskursen varvar vi trendspaning och reflektioner om framtiden med konkreta exempel och praktiska övningar. Vi kommer också att diskutera de potentiella utmaningar och nya frågor som kommer med den nya AI-tekniken.

 

För vem passar kursen?

Kursen är lämplig för dig som är nyfiken på AI och arbetar med kommunikation. Inga förkunskaper krävs.

 

Vad behöver du?

Du behöver en dator med webbkamera och mikrofon. Om du vill kunna testa dina nya kunskaper direkt så kan du skapa ett ChatGPT-konto i förväg: https://chat.openai.com/ 

 

Kursledare

Petronella Barvaeus är digital strateg med mångårig erfarenhet av att jobba med resultatorienterad kommunikation för både offentliga aktörer, nystartade techbolag och välkända varumärken i en rad olika branscher. Hon är en regelbundet anlitad föreläsare, och medgrundare till Maniola Studios.

 

Så fungerar distanskursen

  • Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle. Du deltar live via din dator med ljud och bild.
  • Du behöver ha en bra uppkoppling och webbkamera. Använd gärna hörlurar med mikrofon för bästa ljud.
  • Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
  • Kursledaren finns med och leder agendan under hela den utsatta kurstiden.
  • Pauser ingår i den angivna tiden av kurstillfället.
VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

Emma Ekenberg

Emma Ekenberg

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

loader
Laddar