matning 770x360

Distanskurs: Mät effekten av din kommunikation

Lär dig mäta effekten av kommunikationsaktiviteter online och offline. 

 

Introduktion och beskrivning

Den här kursen är för kommunikatörer som vill öka såväl sin egen som sitt teams effektivitet och maximera värdet av era resurser. Du får lära dig att arbeta datadrivet på riktigt med hjälp av smarta ramverk och processer som hjälper dig att både planera och utvärdera arbetet. Praktiska verktyg för att automatisera rapporteringen till interna eller externa nyckelpersoner gör det lätt och enkelt att följa den datadrivna arbetsprocessen.


Efter utbildningen har du god förståelse för mätmetoder, mätverktyg och mätpunkter för kanaler både online och offline. Du vet både vad du kan och bör mäta hur du sätter upp din egen mätplan, anpassad för just din organisation - oavsett om det är ett företag, en myndighet eller ideell organisation.


Du kommer att lära dig

  • Verktygen för att komma igång med ett datadrivet arbetssätt
  • Hur du med mätning motverkar stuprörsorganisationer
  • Exempel och inspiration från olika typer av organisationer
  • Praktisk kunskap, mallar och verktyg för att sätta och följa upp mål i din verksamhet


Kursledare

Lisa Walder är en mångsidig digital strateg med bakgrund inom webbanalys och produktutveckling, bland annat från Aftonbladet. Hon har flera års erfarenhet av digitala kommunikationsbyråer, bland annat som Head of Digital Analytics på Diplomat Communications. Lisa är digital strateg på Maniola Studios.


För vem passar kursen?

Kursen passar dig som är kommunikatör eller chef inom kommunikation och vill kunna mäta effekten av det arbete du och ditt team och organisation utför.

Så fungerar distanskursen

Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle, precis som en fysisk kurs.
Med moderna och interaktiva verktyg kan man ställa frågor och diskutera i grupp.
Tidsåtgången är angiven ovan i texten.
Kursledaren finns med under hela den utsatta kurstiden.
Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera. Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
Pauser och eget arbete ingår i den angivna tiden av kurstillfället.

Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

Kursformat

Den här kursen finns också att läsa som on demand. Då läser du i egen takt under fyra veckor, med hjälp av inspelade föreläsningar.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig kurser, utbildningar och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: 722 871 871

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig kurser, utbildningar och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: 722 871 871

loader
Laddar