En sittande kvinna i linnekläder med en uppslagen dator i sitt knä

Distanskurs: Optimera dina sociala medier–skapa rätt budskap i rätt format

Framtidssäkra din kommunikation genom att optimera och utnyttja möjligheterna med sociala medier på bästa sätt för att nå rätt målgrupper med rätt budskap.

Introduktion och beskrivning

Vill du bli bättre på att följa upp resultaten av inlägg, komma igång med betald marknadsföring eller helt enkelt säkerställa att du anpassar din kommunikation på sociala medier på bästa sätt?

Sociala medier är en direktlina till dina kunder, intressenter och medarbetare, och är ett utmärkt verktyg för att både informera, engagera och föra dialog. De flesta organisationer har idag någon form av närvaro på sociala medier men hur frekvent och hur optimerat varierar starkt. Att hitta rätt när det kommer till kanaler, målgrupper och innehåll kan vara en utmaning. Eftersom det digitala landskapet är i ständig förändring behöver du hålla dig både utbildad och uppdaterad för att säkerställa att du nyttjar de sociala kanalerna på bästa sätt.

Under en heldag går vi igenom de mest använda sociala kanalerna, samt deras styrkor, svagheter och möjligheter kopplat till både organisk publicering och annonsering. Vi går även igenom hur du kan koppla sociala medier till just din kundresa och dina målgrupper. Teori och modeller varvas med de senaste uppdateringarna om vad som gäller på plattformarna just nu och hur du på bästa sätt jobbar med tekniken och algoritmerna – utan att behöva sätta dig in i detaljerna. Kursen är anpassad för att passa alla typer av organisationer – oavsett om du jobbar i privat eller offentlig sektor.

 

Du kommer att lära dig

  • Styrkor och svagheter med olika sociala medier och hur respektive kanals algoritm fungerar.
  • Hur du anpassar ditt innehåll till sociala medier på ett optimalt sätt samt planerar ditt innehåll i både köpta och icke-köpta kanaler.
  • Hur och var du bäst når din målgrupp på sociala medier, samt styrkor och svagheter hos de mest använda sociala medier-kanalerna.
  • Skillnaden mellan organiska och betalda poster, och hur du jobbar optimalt med detta.
  • Hur du bäst följer upp på resultat och KPI:er.
  • Integritet och etik, möjligheter och begränsningar.

 

För vem passar kursen?

Kursen passar dig som är kommunikatör eller chef inom kommunikation och vill bli bättre på att jobba både strategiskt och taktiskt med sociala medier.

 

Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

 

Kursledare

Christina Norling är Growth Strategist på Maniola Studios och har jobbat med sociala medier i över 8 år. Hon har tidigare jobbat med content distribution och digital dataanalys, samt hållit utbildningar i digital marknadsföring och sociala medier.

 

Så fungerar distanskursen

  • Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle, precis som en fysisk kurs.
  • Kursledaren finns med under hela den utsatta kurstiden.
  • Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera. Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
  • Pauser och eget arbete ingår i den angivna tiden av kurstillfället.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna EvaHanna Wittrin så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningschef kurser och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: +46 722 871 871

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningschef kurser och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: +46 722 871 871

Relaterat innehåll

Bild på tre mobilskärmar med appar

Landskapet för sociala medier blir allt mer komplext. För att göra det lättare att navigera på plattformarna finns algoritmer som kurerar vilka inlägg...

loader
Laddar