strategisk intern kommunikation 770x360

Distanskurs: Strategisk intern kommunikation

Har du ansvar för att utveckla och optimera potentialen i den interna kommunikationen? Missa i så fall inte den här kursen. 

Introduktion och beskrivning

Bra intern kommunikation ger väldigt många fördelar, men reduceras ofta till ett intranät eller till ren nyhetsförmedling. Med bra intern kommunikation kan organisationen utveckla ett öppet kommunikationsklimat och en kultur som bidrar till att medarbetare kan ta steget och fullt ut bli ”medskapare” till verksamhetens utveckling och framgång. Bra, strategisk intern kommunikation gör att medarbetare väljer att stanna kvar längre och blir ambassadörer som underlättar rekrytering av nya krafter. Bra internkommunikation är helt enkelt grunden för att bygga starka varumärken.

 

”Jag fick praktiska tips, verktyg, som jag kan använda i mitt arbete och bra Läs-tips, tänk-tips. Även idéer från andra deltagare som kom fram i de mindre grupperna. Tack för att ni kopplar forskning direkt till praktisk utövning med en sån här kurs”.

-  Christine Nilsson, BolidenDu kommer att lära dig

 • Hur strategisk intern kommunikation kan inspirera medarbetare att nå gemensamma mål.
 • Att utveckla ett kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten.
 • Vilken roll den interna kommunikationen spelar när ett varumärke ska byggas.

Kursledare

Susanne Dahlman, kommunikationsrådgivare med mångårig erfarenhet av strategisk och intern kommunikation, förändringsarbeten och utveckling av kommunikativt ledarskap.
Gästföreläsare på kursen är Mats Heide, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet, och en av Sveriges mest kända profiler inom strategisk kommunikation.

 

Så fungerar distanskursen

 • Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle, precis som en fysisk kurs.
  Med moderna och interaktiva verktyg kan man ställa frågor och diskutera i grupp.
 • Tidsåtgången är angiven ovan i texten.
 • Kursledaren eller gästföreläsaren finns med under hela den utsatta kurstiden.
 • Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera. Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
 • Pauser och eget arbete ingår i den angivna tiden av kurstillfället.
 • Underlag till handlingsplan kommer att skickas ut i förväg.


För vem passar kursen?

Kommunikatörer som har i uppdrag att optimera potentialen i den interna kommunikationen, och som vill diskutera och utmanas i nuvarande prioriteringar och arbetssätt.

 

Vad behöver du?

Utbildningen förutsätter att du har ett antal års erfarenhet av rollen som kommunikatör, och antingen arbetar med intern kommunikation idag, eller har ett stort intresse för ämnet. Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera. 

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Strategi i praktiken

 • Vad är strategisk intern kommunikation i praktiken – och hur gör man?
 • Hur utvecklas ett öppet kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten?

Förväntningar och ledningens roll

 • Ledningens roll i den interna kommunikationen kan (nästan) inte överskattas.
 • Strategiskt lyssnande, en nödvändighet för innovation och högre kvalitet.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, chef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, chef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

loader
Laddar