En transparent glödlampa hålls upp mot en rosaskimrande himmel

On demand: Öka innovationsförmågan med design thinking

Design thinking är ett arbetssätt för att driva innovation och kreativ problemlösning tillsammans i interdisciplinära team.

Kursbeskrivning

Design thinking låter empati, kreativitet och rationalitet samarbeta för att komma på nya lösningar som hjälper målgruppen att lösa ett problem. Under kursen kommer du bland annat att få lära dig metoder och verktyg för att samla in och analysera data om din målgrupp, definiera en problemställning och generera idéer till förbättring. Vi kommer också att praktiskt öva på att ta fram digitala prototyper.

Syftet med att bygga prototyper är att snabbt och med enkla medel visualisera en produkt eller tjänst för att visa den för målgruppen och få återkoppling.

I den här kursen får du lära dig hur design thinking går till och hur du kan applicera processen i din yrkesroll som kommunikatör.

Du kommer att lära dig

 • Teorin bakom en vedertagen process för problemlösning.
 • Hur processen kan användas för olika typer av utmaningar.
 • Prova på och öva dig i några av de praktiska momenten. 

Kursledare

Mathias Westphal har över 15 års erfarenhet av varumärkesarbete på global nivå av ledande varumärken, innovation och digital transformation. Han har även erfarenhet från att utveckla helt nya bolag, produkter och varumärken. 2017 grundade Mathias Maniola Studios som hjälper klienter med förändringsledarskap och affärsutveckling med fokus på marknadsföring och innovation. Dessförinnan kommer Mathias senast från Absolut där han ledde, ett innovations- och affärsutvecklingsteam som hade ansvar för att utveckla nya produkter, tjänster, och affärsmodeller, samt driva den digitala transformationen.

Petronella Barvaeus är digital strateg med mångårig erfarenhet av att jobba med resultatorienterad kommunikation för både myndigheter, nystartade techbolag och välkända varumärken i en rad olika branscher. Hon är en regelbundet anlitad föreläsare, kursledare och moderator inom digital kommunikation och innovation. Petronella är medgrundare till Maniola Studios.

För vem passar kursen?

Kursen passar dig som är kommunikatör och vill ha förutsättningar att ta fram värdeskapande och kommunikationsdrivna tjänster baserat på målgruppens behov.Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

Kursformat

 • Kursen genomförs online on demand när du vill och tidsåtgången är 6-8 timmar totalt.
 • Du kommer att få tillgång till ett antal videoföreläsningar à 10-20 minuter under kursens gång som du kan titta på när du vill.
 • I kursen slutet av kursen finns ett kunskapsquiz för att se hur väl du har tagit till dig de nya kunskaperna.

 

Vill du skräddarsy din utbildning till hela teamet?

Du vet väl att vi även kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna EvaHanna Wittrin så berättar vi mer, eller läs mer här.

Se webbinariet om design thinking

Få ett smakprov på vad du kommer att lära dig i kursen. Titta på vårt webbinar direkt på Youtube.

DISTANSKURS ON DEMAND

Kursen finns tillgänglig när och var du vill. Du bestämmer själv din egen takt. Du har obegränsad tillgång till kurssidan och materialet under fyra veckors tid när du anmält dig till kursen.

Kursinnehåll

Strategiska förberedelser

 • Organisation och team
 • Samla och analysera data
 • Definiera problem
 • Idégenerering

Genomförande

 • Prototyping
 • Test
 • Presentationer

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

Emma Ekenberg

Emma Ekenberg

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

loader
Laddar