coachande kommunikation 770x360

Coachande kommunikation

Utveckla ett coachande förhållningssätt i ditt yrke som kommunikatör.

Introduktion och beskrivning

Det är skillnad på att vara professionell coach och att använda ett coachande förhållningssätt i sin vanliga yrkesroll som kommunikatör eller chef. Här får du träna på de delar och coachverktyg som är relevanta för dig i din roll och som passar för att utveckla organisationens kommunikativa förmåga.

Du får förståelse för olika kommunikationsstilar, du kan skapa samsyn kring kommunikationsarbetet och du tränar på 10–20 olika strukturer, metoder och verktyg som du sedan direkt kan börja använda i din egen organisation. Du utvecklar även förmågan att coacha dig själv mot motiverande mål och frigöra egen tid för strategiskt kommunikationsarbete.

 

Utbildningen gav väldigt bra och konkreta verktyg till ett coachande förhållningssätt gentemot chefer. Jag gillade upplägget med praktisk inriktning och många konkreta case. Vi har alla olika utmaningar och tid för att jobba med coachning i våra kommunikatörsroller, därför uppskattade jag att det tidigt gjordes tydligt att vi själva får bedöma hur man bäst applicerar verktygen i sin vardag.” Kim Engblom, ICA Fastigheter

 

Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan med den coachande kursledaren som stöd.

 

Du kommer att lära dig

 • Grundverktygen för coachande kommunikation.
 • Verktyg för att stötta chefer.
 • Verktyg för att nå fram och skapa motivation.
 • Coachande ledarskap och i vilken riktning du vill utveckla din roll som kommunikatör.
 • Hur du kan delegera ansvar, prioritera aktiviteter och frigöra tid för strategiskt arbete.

 

Kursledare

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog.

 

För vem passar kursen?

Kursen är för dig som vill utveckla ditt eget coachande ledarskap i din roll som kommunikatör. Kursen passar även dig som redan använder ett coachande förhållningssätt och behöver fler handfasta verktyg.

 

Vad behöver du?

Inga speciella förkunskaper krävs.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Utveckling i din yrkesroll

 • Kommunikatörens olika roller.
 • Grundverktygen för coachande kommunikation.

Verktyg och praktisk tillämpning

 • Modeller och verktyg för att nå fram och skapa motivation.
 • Kommunikationsstilar och kommunikationsmönster som hjälper eller stjälper.
 • Professionell feedback i grupp. Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan med den coachande kursledaren som stöd.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

Vanliga frågor om våra kurser

Vad gäller om jag behöver avboka mig?

Var hittar jag projektplatsen?

 • En vecka innan kursstart öppnar projektplatsen på Mina sidor, där du kan se programmet. 
 • Dagen efter kursstart finns dokument att hämta på projektplatsen.  

När får jag medlemsrabatt?

 • Medlemskap i Sveriges Kommunikatörer är individuella. För att få rabatt på en kurs behöver du vara medlem.
 • Rabatt gäller inte automatiskt om din arbetsgivare är företagspartner, utan endast om du har ett individuellt medlemskap. 

Var hittar jag alla bokningsvillkor?

 • Du hittar våra bokningsvillkor här
loader
Laddar