Coachande kommunikation

Utveckla ett coachande förhållningssätt i ditt yrke som kommunikatör. Du får verktygen för att bli en uppskattad utvecklare av chefers och medarbetares kommunikativa förmåga. Den här kursen finns även som distanskurs

Introduktion och beskrivning

Det är skillnad på att vara professionell coach och att använda ett coachande förhållningssätt i sin vanliga yrkesroll som kommunikatör eller chef. Här får du träna på de delar och coachverktyg som är relevanta för dig i din roll.

Du får förståelse för olika kommunikationsstilar, du kan skapa samsyn kring kommunikationsarbetet och du tränar på 10–20 olika strukturer, metoder och verktyg som du sedan direkt kan börja använda i din egen organisation. Du utvecklar även förmågan att coacha dig själv mot motiverande mål och frigöra egen tid för strategiskt kommunikationsarbete.

 

Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan med den coachande kursledaren som stöd.

 

Du kommer att lära dig

  • Grundverktygen för coachande kommunikation.
  • Verktyg för att stötta chefer.
  • Verktyg för att nå fram och skapa motivation.
  • Coachande ledarskap och i vilken riktning du vill utveckla din roll som kommunikatör.
  • Hur du kan delegera ansvar, prioritera aktiviteter och frigöra tid för strategiskt arbete.

 

Kursledare

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog.

 

För vem passar kursen?

Kursen är för dig som vill utveckla ditt eget coachande ledarskap i din roll som kommunikatör. Kursen passar även dig som redan använder ett coachande förhållningssätt och behöver fler handfasta verktyg.

 

Vad behöver du?

Inga speciella förkunskaper krävs.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Utveckling i din yrkesroll

  • Kommunikatörens olika roller – med fokus på coachen, utvecklaren och pedagogen.
  • Metodiken och grundverktygen för coachande kommunikation.

Verktyg och praktisk tillämpning

  • Modeller och verktyg för att vidga perspektiv, öka motivation och ansvarstagande, ge återkoppling och skapa lärande.
  • Att anpassa sin coachning till olika kommunikationsstilar och situationer
  • Professionell feedback i grupp. Under drygt en månad varvas två kurstillfällen med praktisk träning på hemmaplan med den coachande kursledaren som stöd.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

Emma Ekenberg

Emma Ekenberg

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

loader
Laddar