digitalisering forandring 770x360

Digitalisering och förändringsledarskap

Förstå hur du kan bedriva ett effektivt arbete för att framtidssäkra din organisation.  

Introduktion och beskrivning

Den teknologiska utvecklingen har förändrat människors beteenden och förväntningar på ett sätt som många företag och organisationer inte har hängt med i. Den här kursen syftar till att skapa en förståelse för hur vi kan skapa en handlingskraftig och innovativ organisation som har förmågan att ta till sig de nya möjligheterna och hantera de snabba förändringarna.

Som ledare av ett digitalt förändringsarbete behöver du förstå din egen roll och vad som krävs för att leda din organisation mot digital mognad. Målet med kursen är att ge dig som ledare rätt förutsättningar för att leda resan mot en digitalt mogen, lärande och effektiv organisation. Utbildningen ger dig även möjligheten att stärka ditt nätverk genom att träffa och dela erfarenheter med personer som står inför liknande utmaningar.

 

Du kommer att lära dig

 • Hur vi med hjälp av ny teknologi och nya arbetssätt kan skapa ett större värde för dagens digitala kunder och medborgare.
 • Vilka arbetssätt och processer som behövs för att maximera effekten av ett förändringsarbete.
 • Vilket ledarskap som behövs byggas för att skapa rätt förutsättningar.
 • Viktiga nyckelfaktorer och verktyg för att leda och driva ett framgångsrikt arbete.

 

Kursledare

Mathias Westphal har över 15-års erfarenhet av varumärkesarbete på global nivå av ledande varumärken, innovation och digital transformation. Han har även erfarenhet från att utveckla helt nya bolag, produkter och varumärken. Senast kommer Mathias från Absolut där han ledde, ett innovations- och affärsutvecklingsteam som hade ansvar för att utveckla nya produkter, tjänster, och affärsmodeller, samt driva den digitala transformationen. Dessförinnan var Mathias global marknadsdirektör för Absolut. 2017 grundade Mathias Maniola Studios som hjälper klienter med förändringsledarskap och affärsutveckling med fokus på marknadsföring och innovation.


För vem passar kursen?

Kursen till dig som är kommunikationschef/ansvarig och som är intresserad av hur man bedriver ett framgångsrikt förändringsarbete i dagens digitaliserade samhälle.


Vad behöver du?

Du behöver ha minst ett års yrkesverksamhet inom kommunikation och grundläggande kunskap om vanliga termer och begrepp inom ämnet.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

Kursinnehåll

Introduktion till digitalisering

 • Omvärldsfaktorer - vad behöver vi förhålla oss till
 • Vikten av att vara kundorienterad och utgå från behov och drivkrafter
 • Exempel på framgångsrika och misslyckade förändringsarbeten
 • Innovation och nya arbetssätt
 • Sätt att öka innovationstakten i organisationen
 • Genomgång av agila arbetssätt

Förändringsledarskap

 • Modell för att bedriva förändringsarbete
 • Vilken typ av ledarskap krävs
 • Hur bygger man framgångsrika team
VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Nilla Peterson

Vill du veta mer?

Undrar du om utbildningen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Nilla Peterson, utvecklingschef. Tfn: +46 70 555 75 50 Mejladress: nilla.peterson@svkom.se

Nilla Peterson

Vill du veta mer?

Undrar du om utbildningen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Nilla Peterson, utvecklingschef. Tfn: +46 70 555 75 50 Mejladress: nilla.peterson@svkom.se

loader
Laddar