nudging 770x360

Distanskurs On demand: Nudging

En liten knuff i rätt riktning – så kan du använda metoden nudging för beteendeförändring i din verksamhet.

Introduktion och beskrivning


Nudging är en effektiv metod för att främja beteendeförändring och guida människor i olika valsituationer. En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande.

Du får lära dig exakt hur nudging går till och hur du som kommunikatör kan använda metoden för beteendeförändring i din egen verksamhet. Bra kommunikation kan leda till beteendeförändring, och som kommunikatör är det viktigt att få människor att välja att titta och lyssna vidare på̊ det som förmedlas.

Du får lära dig att applicera nudging i praktiken i olika situationer. Med hjälp av en konkret arbetsprocess får du analysera beteendeproblem, forma nudgar och få en inblick i hur du kan utvärdera resultatet och implementera rätt nudge i större skala.

 

Du kommer att lära dig

  • Vad nudging är och hur det går till i praktiken.
  • En arbetsprocess i nudging.
  • Hur du kan använda nudging som mätmetod.
  • Hur tekniken kan användas i ditt kommunikativa yrke för att nå ut.

 

Kursledare

Niklas Laninge är psykolog och chef för psykologkoncernen PBM:s avdelning för behavioral insights. Han har arbetat med nudging och tillämpad beteendevetenskap sedan 2010 och har författat tre böcker om ämnet. Han kundgrupp är i regel produktutvecklare, marknad och kommunikation. Niklas har bland annat arbetat med kunder som Folksam, SEB, PWC Experience center samt en rad offentliga aktörer så som Socialstyrelsen och Trafikverket.

 

För vem passar kursen?

Kursen är för dig som vill lära dig en smart och vänlig metod för att uppmuntra beteendeförändring – både hos dig själv, hos andra och i din egen verksamhet som kommunikatör.

 

Så fungerar distanskursen

  • Kursen genomförs online ondemand när du vill och tidsåtgången är 10-12 timmar totalt.
  • Du kommer att få tillgång till ett antal videoföreläsningar á 15-18 minuter under kursens gång som du kan titta på när du vill. Varje videoföreläsning innehåller en uppgift som du ska lösa.
  • I kursen slutet av kursen finns ett kunskapsquiz för att se hur bra du har tagit till dig de nya kunskaperna.

 

Vad behöver du?

Inga förkunskaper behövs men en nyfikenhet att förstå hur kommunikation på rätt sätt kan ändra beteenden.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

Relaterat innehåll

loader
Laddar