Kommunicera effektivare på hjärnans villkor

Med kunskap om hur hjärnan fungerar får vi större möjligheter att nå fram och motivera människor med vår kommunikation.

Introduktion och beskrivning

Är du intresserad av att kommunicera mer framgångsrikt, skapa goda relationer, nå uppsatta mål och få med dig andra i förändring? Då är denna kurs i neurokommunikation och neuroledarskap något för dig.


Under två heldagar får du insikter om hur du motiverar människor med olika drivkrafter och åstadkommer förändring utifrån beteendestudier och modern hjärnforskning. Du har möjlighet att välja till en påbyggnadsdag, om du vill testa metoder från Dag 1 och 2 i din egen vardag och få återkoppling på ditt arbete. Om du väljer att komplettera med påbyggnadsdagen, får du också med dig ytterligare verktyg.

Teman för de två första dagarna:
Dag 1: Så ökar du förutsättningarna för att lyckas med kommunikationen med hjälp av kunskap om hur våra hjärnor fungerar
Dag 2: Så lyckas du med förändring – och varför det kräver lite extra

 

Du kommer att lära dig:

 • Grunderna i hur hjärnan fungerar när vi kommunicerar, så att du kan;
  - skapa bättre förutsättningar för kommunikation
  - bidra till tryggare, mer innovativa och förändringsbenägna organisationer
 • Hur du kan undvika missförstånd och öka din förmåga att nå fram
 • Hur du ökar din förmåga att skapa bra relationer med andra
 • Hur du kan lyssna aktivt och använda kraftfulla frågetekniker (coachande ledarskap)
 • En kommunikationsmodell för att möta olika lärostilar och sätt att ta in information.
 • Hur du kan påverka ditt eget och andras sinnestillstånd för ett bättre resultat
 • Hur du använder verktyg för bättre måluppfyllelse både för dig själv och andra
 • Förstå sinnenas betydelse i kommunikationen och hur du kan använda dem mer i din vardag
 • Hur du använder nudging – som en vänlig knuff i rätt riktning.

 

Kursledare

Andris Zvejnieks har varit kommunikationsdirektör för SAS Sverige och Systembolaget och är nu seniorkonsult och utbildare inom kommunikation och ledarskap. Andris delar gärna sina mångåriga erfarenheter och kunskap om hur du når fram genom informationsbruset med hjälp av rön från beteendestudier och modern hjärnforskning.


Gunilla Keller har lång erfarenhet från ledande befattningar i stora organisationer, myndigheter och företag. Gunilla hade bl a en nyckelroll i kommunikationsarbetet i Ericssons stora omvandling under de värsta krisåren i företagets historia. Idag arbetar Gunilla som senior kommunikationskonsult och skräddarsyr bland annat ett kommunikativt ledarskapsprogram för ledarna i ett av Sveriges med kända företag, med tillhörande ”Train the trainer” för kommunikatörer.

 

För vem passar kursen?

Kursen passar för dig som idag arbetar med intern – och/eller externkommunikation, projektledning och ledarskap, och vill utveckla din förmåga och dina förutsättningar att lyckas ännu bättre utifrån rön från modern forskning, beteendestudier och best practise.

 

Anpassa utbildningen till hela teamet?

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt nya, skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

Påbyggnadsdag på tvådagarskursen Kommunicera effektivare på hjärnans villkor "Öka potentialen med hjälp av din inre och din yttre kommunikation" finns för dig som gått denna kurs. Om du anmäler dig till båda kurserna samtidigt får du 10 % rabatt på påbyggnadskursen.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Motivera, engagera och nå fram med dina budskap

 • Så filtrerar och bearbetar hjärnan information.
 • Kopplingen mellan motivation- och handlingsmönster.
 • Orden som skapar handling.
 • Kommunikation som når och engagerar fler.

Så lyckas du med förändring

 • SCARF-modellen – därför triggas fly- och försvarsbeteendet.
 • Nudging – lärdomar från forskning inom beteendeekonomi.
 • Kraften i språket och människors förmåga.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, kompetensutvecklingschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, kompetensutvecklingschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

loader
Laddar