text, kreativt skrivande,

Kreativt skrivande

för dig som vill utveckla ditt professionella språk i det moderna medielandskapet   6 HALVDAGAR I STOCKHOLM28/3, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5 och 16/5, 9.00-12.00SUZANNE ROSENDAHL   ”Att skriva är ett sätt att tänka och det professionella skrivandet blir allt mer efterfrågat. Det räcker inte med att behärska teknik, nya medier och synas överallt. Det är fortfarande ordet och budskapet, som gör skillnad.” Suzanne Rosendahl, kursledare och språkvetare. Språket är i dagens komplexa medielandskap viktigare än någonsin: ord påverkar tankar, attityder, relationer, beteenden och faktisk världsbilder. Och att skriva - allt ifrån mejl till nyhetsartiklar och rapporter - är en självklarhet i många kommunikatörers vardag. Denna kurs är en språklig utvecklingsresa för språkintresserade kommunikatörer som vill stärka sitt skrivande och påverka språket i den egna organisationen. Under sex halvdagar arbetar vi med aktuella skrivuppdrag från din verksamhet. Passa på att utveckla ditt skrivande, öka din språkliga medvetenhet och få nya kommunikativa perspektiv.   Program Språk gör skillnadVi tar avstamp i det svenska språket och diskuterar språkutveckling, språksyn och normkritiskt språk samt kommunikatörens förändrade roll. Målet är vägenAtt mottagaranpassa och sändaranpassa och alltid skriva med ett tydligt mål är självklart. Här diskuterar vi HUR man gör det i praktiken. Förklara på riktigtSpråk är handling. Temat för detta pass är att förklara det komplexa och skapa begripliga texter som förändrar attityder och beteenden. Genrer under utvecklingEn text finns alltid i ett större sammanhang. Temat för detta pass är hur texttyper, mallar och genrer kan utveckla verksamheten (inte cementera rutiner och relationer). Ord som berörKan vi skriva ”hen” och ”dom”? Denna gång diskuterar vi olika språkbruk och hur kan man möta kraven från läsarnas olika krav och förväntningar Tonalitet och språk som märks Hur tonalitet kan stödja vision och mål är temat för det sista passet. Vi avslutar kursen med att sammanfatta deltagarnas språkliga resa och diskutera hur språket kan utveckla både person och organisation.    Hur går det till Vi varvar teori med aktuella exempel och med texter hämtade från din vardag. Du får träna på att ge och ta emot konstruktiv respons och möjlighet att skriva om och skriva nytt. På så sätt kan dina ”nya” texter göra omedelbar nytta i din organisation.   Förberedelser inför kursen Till första tillfället. Ta med en text från din organisation. Det kan vara en typisk text som du arbetar med dagligen eller en text som du anser kan förbättras.   Frågor om kursinnehållet? Kontakta gärna Nilla Peterson nilla.peterson@sverigeskommunikatorer.se eller vår kursledare direkt om du har frågor kring innehållet i våra kurser!    

för dig som vill utveckla ditt professionella språk i det moderna medielandskapet

 

6 HALVDAGAR I STOCKHOLM
28/3, 11/4, 18/4, 25/4, 2/5 och 16/5, 9.00-12.00
SUZANNE ROSENDAHL

 

”Att skriva är ett sätt att tänka och det professionella skrivandet blir allt mer efterfrågat. Det räcker inte med att behärska teknik, nya medier och synas överallt. Det är fortfarande ordet och budskapet, som gör skillnad.”
Suzanne Rosendahl, kursledare och språkvetare.


Språket är i dagens komplexa medielandskap viktigare än någonsin: ord påverkar tankar, attityder, relationer, beteenden och faktisk världsbilder. Och att skriva - allt ifrån mejl till nyhetsartiklar och rapporter - är en självklarhet i många kommunikatörers vardag. Denna kurs är en språklig utvecklingsresa för språkintresserade kommunikatörer som vill stärka sitt skrivande och påverka språket i den egna organisationen. Under sex halvdagar arbetar vi med aktuella skrivuppdrag från din verksamhet. Passa på att utveckla ditt skrivande, öka din språkliga medvetenhet och få nya kommunikativa perspektiv.

 

Program

Språk gör skillnad
Vi tar avstamp i det svenska språket och diskuterar språkutveckling, språksyn och normkritiskt språk samt kommunikatörens förändrade roll.

Målet är vägen
Att mottagaranpassa och sändaranpassa och alltid skriva med ett tydligt mål är självklart. Här diskuterar vi HUR man gör det i praktiken.

Förklara på riktigt
Språk är handling. Temat för detta pass är att förklara det komplexa och skapa begripliga texter som förändrar attityder och beteenden.

Genrer under utveckling
En text finns alltid i ett större sammanhang. Temat för detta pass är hur texttyper, mallar och genrer kan utveckla verksamheten (inte cementera rutiner och relationer).

Ord som berör
Kan vi skriva ”hen” och ”dom”? Denna gång diskuterar vi olika språkbruk och hur kan man möta kraven från läsarnas olika krav och förväntningar

Tonalitet och språk som märks
Hur tonalitet kan stödja vision och mål är temat för det sista passet. Vi avslutar kursen med att sammanfatta deltagarnas språkliga resa och diskutera hur språket kan utveckla både person och organisation. 

 

Hur går det till

Vi varvar teori med aktuella exempel och med texter hämtade från din vardag. Du får träna på att ge och ta emot konstruktiv respons och möjlighet att skriva om och skriva nytt. På så sätt kan dina ”nya” texter göra omedelbar nytta i din organisation.

 

Förberedelser inför kursen

Till första tillfället. Ta med en text från din organisation. Det kan vara en typisk text som du arbetar med dagligen eller en text som du anser kan förbättras.

 


Frågor om kursinnehållet?

Kontakta gärna Nilla Peterson nilla.peterson@sverigeskommunikatorer.se eller vår kursledare direkt om du har frågor kring innehållet i våra kurser!


 

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

loader
Laddar