modern storytelling 770x360

Modern storytelling

Vässa dina berättelser och nå bättre resultat.

Introduktion och beskrivning

Vår uppkopplade värld har gjort vårt tålamod kortare. Därför behöver vi berättelser som berör, engagerar och sticker ut. Idag mer än någonsin.
Under den här heldagen djupdyker vi i modern storytelling som gör att du knyter starkare band till dina följare och ökar deras motivation att dela dina berättelser. Vi tar reda på var berättelserna finns, hur de bäst kan stötta dig i vardagen, hur du bjuder in till dialog och delaktighet – men fram för allt hur du vässar dina berättelser så de engagerar mer.

 

Du kommer lära dig

 • Varför storytelling är viktigt för din verksamhet.
 • Hur storytelling skiljer sig från annan kommunikation.
 • När storytelling fungerar som bäst.
 • Hur andra aktörer gör.
 • Om dramaturgi, kanalvinklad synopsis och andra bra verktyg.
 • Kreativa övningar som för idégenerering.

 

För vem passar kursen?

Kursen är för dig som vill lära dig mer om modern storytelling och hur du skriver berättelser som berör, engagerar och sticker ut.

 

Vad behöver du?

Inga förkunskaper behövs.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Bakgrund & idégenerering

 • Berättelser väcker känslor och ger hjärnan en röd tråd. Vi går igenom varför storytelling är viktigare är någonsin – och hur du kan uppgradera ditt berättande så du bättre kan hjälpa verksamheten nå sina mål.
 • Vilket uppdrag har dina berättelser och hur hittar vi dem? Vi gör kreativa övningar för att få fram en uppsjö av idéer som du kan utveckla vidare under dagen och i den egna verksamheten.

Praktiska övningar

 • Hur skiljer sig storytelling från annan kommunikation och när fungerar berättelser som bäst? Vi går igenom dramaturgin och sedan skriver vi synopsis för olika kanaler och tränar på att vrida, vända och vässa våra berättelser.
 • Här får du en utmaning som du löser tillsammans med andra deltagare. Du får använda alla verktyg och träna på att gå från utmaning till idé, via strategi och berättelser till dialog och medskapande.

Inspiration

 • Utan engagerade medborgare eller kunder får våra berättelser inget liv och ingen spridning. Vi kikar på hur andra aktörer gör för att bjuda in till dialog och medskapande – och funderar på vilka vägval som fungerar för oss.

Ulrika Nybäck

Kursledare

Ulrika Nybäck är expert inom storytelling, har bakgrund inom journalistiken och är idag verksam som föreläsare och kreativ strateg på Stockholm Creative Partner.

Ulrika Nybäck

Kursledare

Ulrika Nybäck är expert inom storytelling, har bakgrund inom journalistiken och är idag verksam som föreläsare och kreativ strateg på Stockholm Creative Partner.

Lästips

Ulrika Nybäck kursledare för Modern storytelling

Ulrika Nybäck leder den populära kursen Modern Storytelling - vässa dina berättelser och nå bättre resultat. Här delar hon med sig av sina tre bästa...

4 ulrika nyback

Att vara autentiskt, personlig och lyhörd är något som vi människor uppskattar i en värld fylld av självservice och automatisering. Det menar Ulrika...

nyback

Hur kan du med hjälp av modern storytelling stärka ditt budskap, nå ut i bruset och påverka samhället i positiv riktning? Det är frågor som Ulrika ...

loader
Laddar