modern storytelling 770x360

Storytelling

Den här kursen går nu på distans!

Vi har ställt om till digitala utbildningar under 2020. Här hittar du denna kurs på distans.


Vässa dina berättelser och nå bättre resultat.

Introduktion och beskrivning

Vår uppkopplade värld har gjort vårt tålamod kortare. Därför behöver vi berättelser som berör, engagerar och sticker ut. Idag mer än någonsin.
Under den här heldagen djupdyker vi i modern storytelling som gör att du knyter starkare band till dina följare och ökar deras motivation att dela dina berättelser. Vi tar reda på var berättelserna finns, hur de bäst kan stötta dig i vardagen, hur du bjuder in till dialog och delaktighet – men fram för allt hur du vässar dina berättelser så de engagerar mer.

 

Du kommer lära dig

 • Varför storytelling är viktigt för din verksamhet.
 • Hur storytelling skiljer sig från annan kommunikation.
 • När storytelling fungerar som bäst.
 • Hur andra aktörer gör.
 • Om dramaturgi, kanalvinklad synopsis och andra bra verktyg.
 • Kreativa övningar som för idégenerering.

 

För vem passar kursen?

Kursen passar dig som leder och planerar innehåll internt och externt. Även dig som beställer innehåll av byråer, fotografer eller skribenter – och som själv vill bli bättre på att skriva engagerande innehåll för webb, film/video, presentationer, tal med mera.

 

Vad behöver du?

Inga förkunskaper behövs.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Inga planerade kurstillfällen just nu

Det verkar som att det inte finns några planerade tillfällen just nu. Skicka in en intresseanmälan för att få veta när tillfällen nära dig kommer att hållas. Intresseanmälan är inte bindande.

Kursinnehåll

Bakgrund & idégenerering

 • Berättelser väcker känslor och ger hjärnan en röd tråd. Vi går igenom varför storytelling är viktigare är någonsin – och hur du kan uppgradera ditt berättande så du bättre kan hjälpa verksamheten nå sina mål.
 • Vilket uppdrag har dina berättelser och hur hittar vi dem? Vi gör kreativa övningar för att få fram en uppsjö av idéer som du kan utveckla vidare under dagen och i den egna verksamheten.

Praktiska övningar

 • Hur skiljer sig storytelling från annan kommunikation och när fungerar berättelser som bäst? Vi går igenom dramaturgin och sedan skriver vi synopsis för olika kanaler och tränar på att vrida, vända och vässa våra berättelser.
 • Här får du en utmaning som du löser tillsammans med andra deltagare. Du får använda alla verktyg och träna på att gå från utmaning till idé, via strategi och berättelser till dialog och medskapande.

Inspiration

 • Utan engagerade medborgare eller kunder får våra berättelser inget liv och ingen spridning. Vi kikar på hur andra aktörer gör för att bjuda in till dialog och medskapande – och funderar på vilka vägval som fungerar för oss.

Ulrika Nybäck

Kursledare

Ulrika Nybäck är expert inom storytelling, har bakgrund inom journalistiken och är idag verksam som föreläsare och kreativ strateg på Wonderwork.

Ulrika Nybäck

Kursledare

Ulrika Nybäck är expert inom storytelling, har bakgrund inom journalistiken och är idag verksam som föreläsare och kreativ strateg på Wonderwork.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, chef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, chef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

Lästips

Ulrika Nybäck kursledare för Modern storytelling

Ulrika Nybäck leder den populära kursen Modern Storytelling - vässa dina berättelser och nå bättre resultat. Här delar hon med sig av sina tre bästa...

4 ulrika nyback

Att vara autentiskt, personlig och lyhörd är något som vi människor uppskattar i en värld fylld av självservice och automatisering. Det menar Ulrika...

nyback

Hur kan du med hjälp av modern storytelling stärka ditt budskap, nå ut i bruset och påverka samhället i positiv riktning? Det är frågor som Ulrika ...

loader
Laddar