filma sociala medier 770x360

Distanskurs: Producera mobilfilm

Nu kan du producera proffsfilmer i din egen mobiltelefon. Här lär du dig redigera film, sätta grafik och musik samt jobba med undertexter

Introduktion och beskrivning

Nu kan du producera proffsfilmer i din egen mobiltelefon. Detta tack vare en enorm utveckling som skett under de gångna åren i allt från film- och musiktjänster till teknisk utrustning. Dessutom har det utvecklats en lång rad appar som både förenklar och förkortar arbetet. I den här kursen får du lära dig hela produktionskedjan, från manus till publicering. 

 

Vi är väldigt glada för att Helena och Mats anpassade sin mobilfilmskurs till att bli helt digital! De är två fullblodsproffs, både med sin kunskap inom rörlig bild och som föreläsare. Den väl genomtänkta kursen innehåller flera exempel och tips som är lätta att ta till sig. Trots vissa begränsning med det digitala verktyget skapade de en levande föreläsning med bra dialog med deltagarna. Hanna Jarl, digital kommunikatör Smålands Turism

 

Kursens upplägg

Kursen är uppdelad i två moment, teori och praktiska övningar. Vi varvar liveföreläsning med bild/filmvisning. I slutet av kursen finns ett ”examensquizz” med 18 frågor med svarsalternativ. När det är genomfört med godkänt resultat får du ett intyg på att du klarat kursen.

Du kommer lära dig

 • Bildutsnitt för intervju och reportage (teori)
 • Effektivamanusmallar
 • Redigering med Imovie
 • Grafik på rörlig bild med Clipsk
 • Undertext 


För vem passar kursen

För alla som vill producera proffsfilmer direkt i mobilen.

Har du tidigare gått Filma med mobilen eller annan mobilfilmskurs blir denna kurs en möjlighet att fräscha upp dina kunskaper ytterligare och/eller få dig att ta steget att producera ännu mer film.


Vad behöver du

Kursen görs för Iphone.

Kursledare

Helena Brunkman är producent och strategisk kommunikatör för rörlig bild på internet. Mats Strömqvist är tv-fotograf med mer än 20 års erfarenhet från TV4 och SVT.

Så fungerar distanskursen

 • Kursen genomförs online vid ett visst tillfälle, precis som en fysisk kurs.
 • Med moderna och interaktiva verktyg kan man ställa frågor och diskutera i grupp.
 • Tidsåtgången är angiven ovan i texten.Kursledaren finns med under hela den utsatta kurstiden.
 • Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera.
 • Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan kursstart.
 • Pauser och eget arbete ingår i den angivna tiden av kurstillfället. Pausen är kl 12.00-13.30.


Förberedelser

Några dagar innan kursen kommer du få ett mejl med övningsmaterial samt förberedelser.

Du behöver:

 • Säkerställa att din telefon är uppdaterad till senaste IOS och installera följande appar innan kursstart
  - movie- Unsplash- Clipsk
 • Spara ner till din telefon ett antal klipp och intervjuer som ska bearbetas under kursens gång.

 

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Nilla Peterson

Vill du veta mer?

Undrar du om utbildningen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Nilla Peterson, utvecklingschef. Tfn: +46 70 555 75 50 Mejladress: nilla.peterson@svkom.se

Nilla Peterson

Vill du veta mer?

Undrar du om utbildningen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Nilla Peterson, utvecklingschef. Tfn: +46 70 555 75 50 Mejladress: nilla.peterson@svkom.se

Vanliga frågor & svar

Jag kan inte beställa nytt lösenord

För att beställa nytt lösenord klickar du på länken ”Glömt lösenord?” på sidan Logga in.

Jag kan inte anmäla mig till ett event eller utbildning

Problem med anmälningsformuläret brukar oftast bero på att du använder en för gammal version av din webbläsare. Du kan ladda ner en ny version eller en annan läsare via Surfa lyckligt. Har du inte möjlighet att uppdatera din webbläsare eller installera ytterligare en, går det även bra att surfa in på vår webbplats via en smartphone eller en padda.

Om du får ett felmeddelande när du försöker anmäla dig kan det bero på att det finns ett obligatoriskt fält som du inte fyllt i. Om så är fallet markeras fältet med ett rött utropstecken.

Var hittar jag "Min sida"?

För att komma åt "Min sida" måste du först logga in.

På paddan och i mobilen hittar du "Logga in" genom att fälla ned menyn (tre streck, även kallad för hamburgaren).   

När du är inloggad kommer du åt "Min sida" genom att klicka på ditt namn. Ditt namn hittar du på samma ställe som du tidigare såg "Logga in", det vill säga. Om du loggat in kan du även använda denna länk för att komma åt Min sida. 

Varför måste jag ange mina faktureringsuppgifter när evenemanget är kostnadsfritt?

Vid lokala evenemang tar Sveriges Kommunikatörer ut en no show-avgift på 300 kronor om du avbokar dig senare än 24 timmar innan aktiviteten. Du behöver därför alltid ange dina faktureringsuppgifter, även när evenemanget är kostnadsfritt. För mer information, se våra bokningsvillkor.

Jag har anmält mig till en aktivitet men inte fått något bekräftelsemejl. Är min bokning genomförd?

När du bokar dig till någon av Sveriges Kommunikatörers aktiviteter får du alltid ett mejl som bekräftar att din bokning är mottagen. Du kan även se dina kommande aktiviteter under "Min sida". 

Om du efter 20 minuter inte fått något bekräftelsemejl, dubbelkolla att det inte har hamnat i din skräppost. Har du inte fått något mejl och det inte visas i dina kommande aktiviteter under "Min sida", är din bokning inte genomförd. Kontakta någon av Sveriges Kommunikatörers medarbetare för att få hjälp.

Hittar du fel eller har förbättringsförslag på webben?

Om du hittar något som är fel eller har förbättringsförslag hittar du kontaktuppgifter på Kontakta oss.

loader
Laddar