strategisk intern kommunikation 770x360

Strategisk intern kommunikation

Har du ansvar för att utveckla och optimera potentialen i den interna kommunikationen? Missa i så fall inte den här kursen.

Introduktion och beskrivning

Bra intern kommunikation är en förutsättning för att skapa framgångsrika organisationer, men reduceras ofta till ett intranät eller till ren nyhetsförmedling.

Med väl fungerande intern kommunikation kan organisationen utveckla ett öppet kommunikationsklimat och en kultur som bidrar till att medarbetare kan ta steget och fullt ut bli ”medskapare” till verksamhetens utveckling och framgång.

Den interna kommunikationen kan också bidra till att medarbetare väljer att stanna kvar längre och blir ambassadörer som underlättar rekrytering av nya krafter.

Bra intern kommunikation är helt enkelt grunden för att bygga starka varumärken. 


Du kommer att lära dig

 • Vad är strategisk intern kommunikation i praktiken – och hur gör man?
 • Hur intern kommunikation kan få medarbetare att nå gemensamma mål.
 • Hur utvecklas ett öppet kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten?
 • Ledningskommunikation och kommunikativt ledarskap - ledningens viktiga roll i den interna kommunikationen.
 • Strategiskt lyssnande – ett nytt kärnområde för kommunikatörer och en nödvändighet för mer innovation och högre kvalitet. Och vilken roll kan Interna digitala medier spela i lyssnandet?

 

Handlingsplan

Under kursen får du också tillfälle att reflektera kring och arbeta med en handlingsplan för strategisk intern kommunikation i din egen organisation.

 

Kursledare

Susanne Dahlman, kommunikationsrådgivare med mångårig erfarenhet av strategisk och intern kommunikation, förändringsarbeten och utveckling av kommunikativt ledarskap.

Gästföreläsare på kursen är Mats Heide, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet, och en av Sveriges mest kända profiler inom strategisk kommunikation.

 

En ny bok ingår i priset

Utbildningen bygger till viss del på innehållet i boken ”Strategisk intern kommunikation - led organisationer med kommunikation (Liber 2019) av Susanne Dahlman och Mats Heide. Boken ingår i utbildningspriset.

 

För vem passar kursen?

Kommunikatörer som har i uppdrag att optimera potentialen i den interna kommunikationen, och som vill diskutera och utmanas i nuvarande prioriteringar och arbetssätt.

 

Vad behöver du?

Utbildningen förutsätter att du har ett antal års erfarenhet av rollen som kommunikatör, och antingen arbetar med intern kommunikation idag, eller har ett stort intresse för ämnet.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna Nilla Peterson så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Strategi i praktiken

 • Vad är strategisk intern kommunikation i praktiken – och hur gör man?
 • Hur utvecklas ett öppet kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten?

Förväntningar och ledningens roll

 • Interna sociala medier. Vilka förväntningar kan man ha och hur går man från ”likes” till social interaktion som skapar riktigt värde?
 • Ledningens roll i den interna kommunikationen kan (nästan) inte överskattas.
 • Strategiskt lyssnande, en nödvändighet för innovation och högre kvalitet.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

Vanliga frågor om våra kurser

Vad gäller om jag behöver avboka mig?

Var hittar jag projektplatsen?

 • En vecka innan kursstart öppnar projektplatsen på Mina sidor, där du kan se programmet. 
 • Dagen efter kursstart finns dokument att hämta på projektplatsen.  

När får jag medlemsrabatt?

 • Medlemskap i Sveriges Kommunikatörer är individuella. För att få rabatt på en kurs behöver du vara medlem.
 • Rabatt gäller inte automatiskt om din arbetsgivare är företagspartner, utan endast om du har ett individuellt medlemskap. 

Var hittar jag alla bokningsvillkor?

 • Du hittar våra bokningsvillkor här
loader
Laddar