Strategisk intern kommunikation

Har du ansvar för att utveckla och optimera potentialen i den interna kommunikationen? Missa i så fall inte den här kursen. Den här kursen går även på distans. 

Introduktion och beskrivning

Bra intern kommunikation är en förutsättning för att skapa framgångsrika organisationer, men reduceras ofta till ett intranät eller till ren nyhetsförmedling.

Med väl fungerande intern kommunikation kan organisationen utveckla ett öppet kommunikationsklimat och en kultur som bidrar till att medarbetare kan ta steget och fullt ut bli ”medskapare” till verksamhetens utveckling och framgång.

Den interna kommunikationen kan också bidra till att medarbetare väljer att stanna kvar längre och blir ambassadörer som underlättar rekrytering av nya krafter.

Bra intern kommunikation är helt enkelt grunden för att bygga starka varumärken. 


Du kommer att lära dig

  • Vad är strategisk intern kommunikation i praktiken – och hur gör man?
  • Hur intern kommunikation kan få medarbetare att nå gemensamma mål.
  • Hur utvecklas ett öppet kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten?
  • Ledningskommunikation och kommunikativt ledarskap - ledningens viktiga roll i den interna kommunikationen.
  • Strategiskt lyssnande – ett nytt kärnområde för kommunikatörer och en nödvändighet för mer innovation och högre kvalitet. Och vilken roll kan Interna digitala medier spela i lyssnandet?

 

Handlingsplan

Under kursen får du också tillfälle att reflektera kring och arbeta med en handlingsplan för strategisk intern kommunikation i din egen organisation.

 

Kursledare

Susanne Dahlman, kommunikationsrådgivare med mångårig erfarenhet av strategisk och intern kommunikation, förändringsarbeten och utveckling av kommunikativt ledarskap.

Gästföreläsare på kursen är Mats Heide, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet, och en av Sveriges mest kända profiler inom strategisk kommunikation.

 

För vem passar kursen?

Kommunikatörer som har i uppdrag att optimera potentialen i den interna kommunikationen, och som vill diskutera och utmanas i nuvarande prioriteringar och arbetssätt.

 

Vad behöver du?

Utbildningen förutsätter att du har ett antal års erfarenhet av rollen som kommunikatör, och antingen arbetar med intern kommunikation idag, eller har ett stort intresse för ämnet.

 

Skräddarsy din utbildning till hela teamet

Du vet väl att vi kan hålla den här utbildningen hos er och kompetensutveckla hela teamet på en gång? Kursen anpassas då efter era unika behov och förutsättningar. Vi gör även helt skräddarsydda utbildningar på uppdrag av våra kunder. Kontakta gärna EvaHanna Wittrin så berättar vi mer, eller läs mer här.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Kursinnehåll

Strategi i praktiken

  • Vad är strategisk intern kommunikation i praktiken – och hur gör man?
  • Hur utvecklas ett öppet kommunikationsklimat och en kultur där medarbetare vill vara ambassadörer för verksamheten?

Förväntningar och ledningens roll

  • Interna sociala medier. Vilka förväntningar kan man ha och hur går man från ”likes” till social interaktion som skapar riktigt värde?
  • Ledningens roll i den interna kommunikationen kan (nästan) inte överskattas.
  • Strategiskt lyssnande, en nödvändighet för innovation och högre kvalitet.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

Emma Ekenberg

Emma Ekenberg

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till Emma Ekenberg, Kurs- och nätverksansvarig. Mejl: Emma.Ekenberg@svkom.se. Tel: 0735 963 309

Relaterade utbildningar

loader
Laddar