Ansvarig för kommunikation

Våra nätverk ger dig ytterligare tillfälle till reflektion och kompetensutveckling. De inspirerande gästtalarna i kombination med erfarenhetsutbytet inom gruppen har länge varit mycket uppskattat bland våra medlemmar.

Tillsammans med andra, erfarna kommunikatörer får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll nu och i framtiden. I det här nätverket diskuterar vi yrkets utveckling, rollen och det personliga ledarskapet utifrån flera aspekter. Det stora värdet enligt tidigare deltagare är att träffa personer som har en liknade position och det erfarenhetsutbytet som uppstår deltagarna emellan. Nätverket är litet och personligt.

Det blir max 16 personer i gruppen och tillsammans diskuterar vi och fördjupar oss i aktuella ämnen som påverkar vardagen för dig som kommunikationsansvarig. Målet är att du ska bli inspirerad, få vidgade kunskaper och insikter.

Under 2019 - 2020 kommer fokus att ligga på kommunikativt ledarskap och förändringskommunikation, något som du som kommunikatör har mycket användning av.

 

Syfte med våra nätverk

Sveriges Kommunikatörers nätverk är ett unikt koncept där kompetensökning, personlig utveckling, erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning flätas samman. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag med erfarenhetsutbyte inom gruppen. Genom att diskutera projekt, idéer och problemställningar med nätverkskollegor kan du undgå misstag som andra redan gjort och på så sätt bli ännu bättre i din yrkesroll. Du får dessutom möjlighet att bygga långsiktiga relationer som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut.

 

Diskussionspunkter

  • Den nya GIGekonomin? Hur påverkar den oss som kommunikatörer?
  • Vilka branscher behövs kommunikatörer och hur utvecklas vår roll?
  • Fler diskussionsämnen tillkommer i samråd med nätverksgruppen.
  • Diskussionsämnen kommer att uppdateras på hemsidan fram till nätverksstart.

 

För vem?

Du som är kommunikationsansvarig eller motsvarande, någonstans i mitten av din karriär och som vill vidare. Du som vill bli tydligare i din kommunikation, utveckla dig och dina förmågor tillsammans med andra. Ej nödvändigtvis med personalansvar.

 

Gästföreläsare

  • Filippa Reinfeldt, chef Business Development och public affairs, Aleris
  • Malin Nordén, Postnord
  • Andreas Jerat, kommunikationschef, Svenska Spel
  • Eva Rosman, kommunikationsansvarig, Slussen

Fler gästföreläsare kommer inom kort.

 

Datum

Höstens datum är bekräftade. Datum för 2020 kan komma att ändras men bekräftas senast fyra veckor innan nätverksstart. Vid varje träff serveras en god frukost kl 8.30 och det ges tid till erfarenhetsutbyte i gruppen.

6 september 2019
11 oktober 2019
29 november 2019
17 januari 2020
6 mars 2020
8 maj 2020

 

Nätverksledare

Martina Brandt, grupp- och ledarutvecklare, facilitator och sedan hösten 2018 partner och senior consultant på Brightness Executive Search. Martina har mångårig erfarenhet av marknadsföring, professionella möten och relationsbyggande nätverk och är programansvarig för Sveriges Kommunikatörers mentorprogram samt ansvarig för nätverket för kommunikationsansvariga. Martina brinner för det personliga ledarskapet och har genomgått flera ledarutbildningar, bland annat kommunikation & ledarskap hos Dale Carnegie och senast organisationspsykologi hos Risling & Partners.

 

”Martina har lång erfarenhet av att leda grupper/nätverk och har en förmåga att inspirera, tala utifrån egna erfarenheter men också utifrån ett personligt perspektiv. Hon ser till att alla kommer till tals och försöker få fram potentialen i alla individer som deltar i nätverket/mötet. Det gäller att väcka engagemang och att alla i gruppen vågar/vill öppna sig och dela erfarenheter och händelser".

Lena Grönkwist
Marknadskommunikatör, Tekniska verken i Linköping AB

 

Frågor om nätverket?

Kontakta gärna Nilla Peterson, Sveriges Kommunikatörer för frågor om innehållet i nätverket.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

loader
Laddar