Nätverk Coacha som kommunikatör

Har du redan upptäckt vilken bra metod coachning är för att hitta egna lösningar och hjälpa andra att se nya perspektiv och vinklingar? Gillar du tankesättet och provat ett och annat verktyg fast det sitter inte riktigt i ryggraden ännu? Kom igång på riktigt och anmäl dig till det här nätverket!

Du får vässa din förmåga att jobba mer konsultativt, rådgivande och coachande. Du får fler konkreta verktyg och inspiration att omsätta teori till praktik när det gäller coachning. Fokus ligger på att få in arbetssättet på ett naturligt sätt i din vardag.

 

Kanske har du gått grundkursen i Coachande kommunikation men inte riktigt kommit till skott? Har du börjat integrera sättet att tänka och agera i din arbetsvardag men stött på patrull? Oavsett så känner du att det är dags att ta steget från teori till praktik och att ta dig förbi det som hindrar. För du vet ju vilken utväxling ett mer konsultativt och coachande sätt skulle kunna få för dig och din organisation.

 

I det här nätverket träffar du kollegor i samma situation som du. Nätverksledaren bidrar med metod- och verktygsstöd och har under många år samlat på sig verktyg och framgångsfaktorer när man vill jobba mer konsultativt, rådgivande och coachande. Tillsammans provar ni, utbyter erfarenheter och skapar motivation och möjligheter. Och hittar sätt att hantera motstånd och hinder. Allt för att omsätta teorin till en fungerande praktik i rollen som kommunikatör.

 

Vid varje tillfälle går vi igenom en metod eller ett verktyg som du provar att använda på hemmaplan. När vi ses nästa gång delar vi erfarenheter och konkretiserar och ser vad som fungerar och vad som behöver justeras. Vi utgår från deltagarnas goda erfarenheter, utmaningar och frågetecken för att få mer inspiration och idéer kring hur man använder metoden konkret i vardagen.

 

Exempel på innehåll

  • Verktygslådan. Modeller för att nå resultat. Sätt att komma förbi det som hindrar. Metoder för att skapa lärande och självständighet. Faktorerna som krävs för att gå från ord till handling
  •  Att coacha som kommunikatör. Hur använder du coachande förhållningssätt och verktyg idag? Vilka utmaningar har du stött på när du använt coachande förhållningssätt och verktyg? Hur får man metoden att bli en naturlig del i sitt arbetssätt?
  • Att skapa ”rätt” efterfrågan. Hur gör du för att bli accepterad och efterfrågad som rådgivare, bollplank och strateg? Vad behöver du göra för att skapa tillit, efterfrågan och mandat?
  • Förutsättningar för att lyckas. Kommunikationsenheter som idag jobbar konsultativt, rådgivande och coachande – hur hamnade de där? Vad kan vi lära av dem?

 

Nätverksledare

Ann Jönsson Lindström arbetar med att coacha chefer och hjälpa dem att utveckla ett modernt ledarskap som bygger på samtal och dialog.

 

För vem passar nätverket?

Du som tidigare deltagit på en kurs i coachning och vill fräscha upp och fördjupa dina kunskaper.

 

Datum

Ändring i datum kan förekomma. Varje tillfälle sker mellan klockan 09.00-11.30. Vi bekräftar start för nätverket när minst 8 personer är anmälda.

Så fungerar digitala nätverk

  • Nätverksträffarna genomförs online vid sex tillfällen under året.
  • Tidsåtgången är 2 ½ timme per tillfälle.
  • Nätverksledaren faciliterar träffarna för att främja dialog och erfarenhetsutbyte.
  • Du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webbkamera.
  • Du behöver ha en bra uppkoppling, och gärna hörlurar för att få en bättre ljudupplevelse.
  • Länken för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan start.
VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningschef kurser och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: +46 722 871 871

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Kontakta oss

EvaHanna Wittrin, utbildningschef kurser och nätverk. Mejl: evahanna.wittrin@svkom.se. Tel: +46 722 871 871

loader
Laddar