Nätverk för projektkommunikation

6 DAGAR6 SEPTEMBER, 27 SEPTEMBER, 18 OKTOBER, 15 NOVEMBER, 6 DECEMBER, 10 JANUARI 2019 I STOCKHOLMMARIA STERNER MED GÄSTFÖRELÄSARE  Beskrivning Leder du ett projekt, eller kanske flera? Är du projektets kommunikatör med ansvar för den effektskapande kommunikationen? Är du kanske både projektledare och kommunikatör i ett och samma projekt? Hur ser förväntningarna ut på projektkommunikationen och hur axlar du som projektledare det kommunikativa ledarskapet i projektgruppen?  Vi tar upp och diskuterar projektkommunikation ut olika vinklar. Vi vänder och vrider på roller och ansvar, på det kommunikativa projektledarskapet och den effektskapande kommunikationen. Vi pratar om skillnader i kommunikationsarbetet i linjen och i projekten. Oavsett vilken roll du har finns det många tankar att både byta och bryta för att projekten ska lyckas. Nätverket är litet och personligt. Det blir max 16 personer i gruppen och tillsammans diskuterar vi och fördjupar oss i frågor som påverkar dig som arbetar med projektkommunikation i någon form. Syfte med våra nätverk Sveriges Kommunikatörers nätverk är ett unikt koncept där kompetensökning, personlig utveckling, erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning flätas samman. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag med erfarenhetsutbyte inom gruppen. Genom att diskutera projekt, idéer och problemställningar med nätverkskollegor kan du undgå misstag som andra redan gjort och på så sätt bli ännu bättre i din yrkesroll. Du får dessutom möjlighet att bygga långsiktiga relationer som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut. Diskussionspunkter Skillnad mellan effektmål och projektmål  Kommunikationens syfte i projektet Hur kan man analysera sina intressenter Vad ingår i det kommunikativa projektledarskapet Projektplan/vs. kommunikationsplan Sätta kommunikationsmål Välja rätt kanal rätt - information eller dialog Förändringsledare eller kommunikatör Utvärdera och följa upp kommunikationsmål Ovan punkter är enbart en vägledning till diskussionsämnen - gruppen kommer att gemensamt sätta agendan för de sex nätverksträffarna.  Gästföreläsare  Gästföreläsare kommer att bjudas in - under arbete. Datum* Vi träffas vid sex tillfällen och ägnar en intensiv eftermiddag åt dagens ämne. Vi träffas i centrala Stockholm.  6 september  27 september  18 oktober  15 november  6 december  10 januari 2019  *Nätverket bekräftas tre veckor innan start.   Frågor om nätverket? Kontakta gärna Memo Hussein, Sveriges Kommunikatörer för frågor om innehållet i nätverket.

6 DAGAR
6 SEPTEMBER, 27 SEPTEMBER, 18 OKTOBER, 15 NOVEMBER, 6 DECEMBER, 10 JANUARI 2019 
I STOCKHOLM
MARIA STERNER MED GÄSTFÖRELÄSARE 

Beskrivning

Leder du ett projekt, eller kanske flera? Är du projektets kommunikatör med ansvar för den effektskapande kommunikationen? Är du kanske både projektledare och kommunikatör i ett och samma projekt? Hur ser förväntningarna ut på projektkommunikationen och hur axlar du som projektledare det kommunikativa ledarskapet i projektgruppen? 

Vi tar upp och diskuterar projektkommunikation ut olika vinklar. Vi vänder och vrider på roller och ansvar, på det kommunikativa projektledarskapet och den effektskapande kommunikationen. Vi pratar om skillnader i kommunikationsarbetet i linjen och i projekten. Oavsett vilken roll du har finns det många tankar att både byta och bryta för att projekten ska lyckas.
Nätverket är litet och personligt. Det blir max 16 personer i gruppen och tillsammans diskuterar vi och fördjupar oss i frågor som påverkar dig som arbetar med projektkommunikation i någon form.

Syfte med våra nätverk

Sveriges Kommunikatörers nätverk är ett unikt koncept där kompetensökning, personlig utveckling, erfarenhetsutbyte och omvärldsbevakning flätas samman. På nätverksträffarna varvas inspirerande föredrag med erfarenhetsutbyte inom gruppen. Genom att diskutera projekt, idéer och problemställningar med nätverkskollegor kan du undgå misstag som andra redan gjort och på så sätt bli ännu bättre i din yrkesroll. Du får dessutom möjlighet att bygga långsiktiga relationer som fortsätter att bidra till din utveckling långt efter nätverkets slut.

Diskussionspunkter

 • Skillnad mellan effektmål och projektmål 
 • Kommunikationens syfte i projektet
 • Hur kan man analysera sina intressenter
 • Vad ingår i det kommunikativa projektledarskapet
 • Projektplan/vs. kommunikationsplan
 • Sätta kommunikationsmål
 • Välja rätt kanal rätt - information eller dialog
 • Förändringsledare eller kommunikatör
 • Utvärdera och följa upp kommunikationsmål
 • Ovan punkter är enbart en vägledning till diskussionsämnen - gruppen kommer att gemensamt sätta agendan för de sex nätverksträffarna. 

Gästföreläsare 

 • Gästföreläsare kommer att bjudas in - under arbete.

Datum*

Vi träffas vid sex tillfällen och ägnar en intensiv eftermiddag åt dagens ämne. Vi träffas i centrala Stockholm. 

 • 6 september 
 • 27 september 
 • 18 oktober 
 • 15 november 
 • 6 december 
 • 10 januari 2019 

*Nätverket bekräftas tre veckor innan start. 

 Frågor om nätverket?

Kontakta gärna Memo Hussein, Sveriges Kommunikatörer för frågor om innehållet i nätverket.

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

loader
Laddar