natvark internkommunikation 770px

Nätverk Framtidens Kommunikatör

Våra unika nätverk kombinerar erfarenhetsutbyte, gemensamt lärande och inspiration från framstående experter. Du bygger långsiktiga relationer med deltagarna och en nätverksledare planerar innehållet och säkerställer givande diskussioner. 

Introduktion och beskrivning

Genom att vara med i ett nätverk får du möjlighet att diskutera projekt, idéer och vägval med personer som står inför samma utmaningar som du har. Du bygger dessutom långsiktiga relationer som bidrar till din utveckling under hela yrkeskarriären.

Nätverkande blir allt viktigare i arbetslivet. På en framtida arbetsmarknad gäller det att hålla sig ajour med vad som händer i omvärlden och sig själv intressant för både nuvarande och framtida arbetsgivare. Vilka förebilder kan vi ta lärdom av?

 

Sveriges kommunikatörer kallar det nätverksträff, jag vill kalla det utbildning. För vi får möta grymma föreläsare och blir fyllda med en massa kunskap. Fridha Henderson, DIDACTA · Produktionsbyrå

 

Tillsammans med andra kommunikatörer mitt i karriären får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll nu och i framtiden. Vi diskuterar yrkets utveckling och rollen som kommunikatör utifrån flera aspekter.

Våra nätverk kombinerar erfarenhetsutbyte i gruppen med inspirerande föredrag av experter inom ert gemensamma område. Nätverket består av en liten grupp på max 15 personer vilket bidrar till dynamik och trygghet. Ni träffas gemensamt vid sex tillfällen och mellan omgångarna förekommer hemuppgifter designade för att skapa givande diskussioner och bidra till din utveckling.

 

Nätverksledare

Nätverket leds av Martina Brandt, grupp- och ledarutvecklare, facilitator och partner och senior consultant på Brightness Executive Search. Martina har mångårig erfarenhet av marknadsföring, professionella möten och relationsbyggande nätverk och är programansvarig för Sveriges Kommunikatörers mentorprogram samt ansvarig för nätverket för kommunikationsansvariga. Martina brinner för det personliga ledarskapet och har genomgått flera ledarutbildningar, bland annat kommunikation & ledarskap hos Dale Carnegie och senast organisationspsykologi hos Risling & Partners.

 

För vem passar nätverket?

Du som är kommunikatör någonstans i början eller mitten av din karriär och som vill vidare och är nyfiken på ditt nästa steg. Du som vill bli en vassare nätverkare, utveckla dig och dina förmågor tillsammans med andra.

 

Gästföreläsare

  • Jonas Mauritzson, Trygghetsrådet
  • Ewa Willstrand konsult och internkommunikationsexpert
  • Kristin Bäckström, Kommunikationsstrateg, Systembolaget och/eller
  • Marica Nordvall, kommunikationsdirektör Uppsala Kommun
  • Katarina Petterson Brdarski, enhetschef Socialstyrelsen och/eller Emma Månson, Kommunikationschef Sweco Sverige
  • Ann Hallsenius, kommunikationschef, Psykologförbundet, tidigare Ledarna
  • Katarina Gentzel Sandberg, seniorkonsult, Gullers Grupp

 

Datum

Observera att ändringar i tid och datum kan förekomma. Varje tillfälle sker mellan klockan 13:00 och 16:30. Vi bekräftar start för nätverket när minst 12 personer är anmälda.

Diskussionspunkter

Hur organiserar vi kommunikationsavdelningen idag och i framtiden?

Hur arbetar vi mer agilt och undviker silos? Tvärfunktionella team och kreativa hubbar?

Hur samverkar vi bäst?

Vilka andra krokar vi arm med i framtidens alltmer digitaliserade värld? HR? Marknad? IT?  Och behövs det verkligen kommunikatörer när alla kommunicerar?

Vad är viktigast att tänka på för att lyckas i rollen som kommunikatör?

Hur ser dina karriärvägar ut? Vilka krav ställs på dem som vill sitta i en ledningsgrupp framöver?

Strategi och agilt?

Hur viktigt är det att hålla fast vid strategi och långsiktiga planer när allt ändå förändras så snabbt? Och vad innebär strategisk improvisation i praktiken?

Hur bygger och underhåller du de nätverk som tar dig vidare i karriären?

Vilka krav ställer det på dig som kommunikatör och vad kan du göra för att leva upp till dem?

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Inga planerade kurstillfällen just nu

Det verkar som att det inte finns några planerade tillfällen just nu. Skicka in en intresseanmälan för att få veta när tillfällen nära dig kommer att hållas. Intresseanmälan är inte bindande.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningsansvarig. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

loader
Laddar