Nätverk Framtidens Kommunikatör

Våra unika nätverk kombinerar erfarenhetsutbyte, gemensamt lärande och inspiration från framstående experter. Du bygger långsiktiga relationer med deltagarna och en nätverksledare planerar innehållet och säkerställer givande diskussioner. 

Introduktion och beskrivning

Genom att vara med i ett nätverk får du möjlighet att diskutera projekt, idéer och vägval med personer som står inför samma utmaningar som du har. Du bygger dessutom långsiktiga relationer som bidrar till din utveckling under hela yrkeskarriären.

”ADAPT OR DIE”?
När osäkerheten är högre än hastigheten av förändring strävar organisationer efter flexibilitet och anpassningsförmåga hos sina medarbetare men också i sitt sätt att organisera arbetet. Hur högt är ditt AQ?, d v s din förmåga att anpassa dig till nya omständigheter och reorientera dig på den digitala spelplanen?

På en framtida arbetsmarknad gäller det att hålla sig ajour med vad som händer i omvärlden och göra sig själv intressant för både nuvarande och framtida arbetsgivare. Nätverkande blir därför allt viktigare i arbetslivet. Här får du möjlighet att diskutera projekt, idéer och vägval med personer som står inför samma utmaningar som du har. Du bygger långsiktiga relationer som bidrar till din utveckling under hela yrkeskarriären.

Nätverket består av en liten grupp på max 15 personer vilket bidrar till dynamik och trygghet. Ni träffas gemensamt vid sex tillfällen, varav 2 fysiskt då vi även äter lunch och de andra tillfällena virtuellt via zoom.

 

Nätverksledare

Nätverket leds av Martina Brandt, grupp- och ledarutvecklare, facilitator och partner och senior consultant på Brightness Executive Search. Martina har mångårig erfarenhet av marknadsföring, professionella möten och relationsbyggande nätverk och är programansvarig för Sveriges Kommunikatörers mentorprogram samt ansvarig för nätverket för kommunikationsansvariga. Martina brinner för det personliga ledarskapet och har genomgått flera ledarutbildningar, bland annat kommunikation & ledarskap hos Dale Carnegie och senast organisationspsykologi hos Risling & Partners.

 

För vem passar nätverket?

Du som är kommunikatör någonstans i mitten av din karriär och vill utveckla ditt personliga ledarskap tillsammans med andra engagerade kommunikatörer. Du drivs av förändring och är inte rädd för att ifrågasätta gamla sanningar. Kanske ser du dig själv som chef inom några år? I detta nystartade nätverk får du tillfälle att diskutera och reflektera över din roll nu och i framtiden. 

 

Gästföreläsare

 • Jonas Mauritzson, Trygghetsrådet
 • Eva Willstrand konsult och internkommunikationsexpert
 • Kristin Bäckström, Kommunikationsstrateg, Systembolaget och/eller
 • Marica Nordvall, kommunikationsdirektör Uppsala Kommun
 • Emma Månson, Kommunikationschef Sweco Sverige
 • Ann Hallsenius, kommunikationschef, Psykologförbundet, tidigare Ledarna
 • Katarina Gentzel Sandberg, seniorkonsult, Gullers Grupp

 

Datum

Torsdagar klockan 13.30 -16.00. Första och sista träff IRL klockan 13.00 - 16.00. Hösten: 17 sep, 15 okt och 26 nov, våren: 14 jan, 4 mars och 29 april.

Vi bekräftar start för nätverket när minst 12 personer är anmälda.

 

Så fungerar distanstillfällena

 • Nätverksträffen genomförs online vid 2-5 träffen, samma tider som den fysiska nätverksträffen.
 • Med moderna och interaktiva verktyg kan man ställa frågor och diskutera i grupp.
 • Tidsåtgången är samma oavsett digital eller fysisk närvaro.
 • Nätverksledaren finns med under hela den utsatta tiden.
 • Du behöver ha en bra uppkoppling med din dator och du deltar via ett digitalt verktyg med ljud, bild och webkamera. Länk för att kunna delta i det digitala mötesrummet kommer att skickas till dig i god tid innan Nätverksstart.
 • Pauser ingår i den angivna tiden av nätverkstillfället.

Diskussionspunkter

Vad är viktigast för att lyckas som kommunikatör i framtiden?

 • Vilka roller har du som kommunikatör? Är du framför allt generalist, innovatör, innehållsproducent eller analytiker?
 • Vilka krav ställs på dem som vill sitta i en ledningsgrupp framöver?

Hur organiserar vi kommunikationsavdelningen idag och i framtiden?

 • Hur arbetar vi mer agilt och undviker silos?
 • Tvärfunktionella team och kreativa hubbar?

Strategi och agilt?

 • Hur viktigt är det att hålla fast vid strategi och långsiktiga planer när allt ändå förändras så snabbt?
 • Vad innebär strategisk improvisation i praktiken?

Kommunikativt ledarskap

 • Hur kan du motivera, engagera och inspirera andra?
 • Hur påverkar du lättast intressenter inom organisationen och externa samarbetspartners?
VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig. Intresseanmälan är inte bindande.

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, kompetensutvecklingschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, kompetensutvecklingschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

loader
Laddar