Nätverk Strategisk kommunikation - Göteborg

Våra unika nätverk kombinerar erfarenhetsutbyte, gemensamt lärande och inspiration från framstående experter. Du bygger långsiktiga relationer med deltagarna och en nätverksledare planerar innehållet och säkerställer givande diskussioner.

Introduktion och beskrivning

Genom att vara med i ett nätverk får du möjlighet att diskutera projekt, idéer och vägval med personer som står inför samma utmaningar som du har. Du bygger dessutom långsiktiga relationer som bidrar till din utveckling under hela yrkeskarriären.
Våra nätverk kombinerar erfarenhetsutbyte i gruppen med inspirerande föredrag av experter inom ert gemensamma område. Nätverket består av en liten grupp på max 15 personer vilket bidrar till dynamik och trygghet. Ni träffas gemensamt vid sex tillfällen och mellan omgångarna förekommer hemuppgifter designade för att skapa givande diskussioner och bidra till din utveckling.

 

Nätverksledare

Nätverket leds av Ulrica Hammarqvist som har drygt 20 års erfarenhet av kommunikationsyrket. Under hela sitt yrkesliv har hon varvat mellan att vara kommunikationsrådgivare på PR- och kommunikationsbyråer och på ledande befattningar som kommunikationsansvarig och kommunikationschef. Hon brinner även för internkommunikation och kommunikativt ledarskap. Ulrica är idag Senior Communications Manager på Stena Line med ansvar för förändringskommunikation.

 

För vem passar nätverket?

Det här nätverket är för dig som arbetar med strategiska kommunikationsfrågor, som kommunikationsstrateg, kommunikationsansvarig eller motsvarande. Vi eftersträvar en blandning av deltagare från olika typer av organisationer.

 

Gästföreläsare (anpassas efter aktivitetens upplägg)

Vid några av träffarna inspireras vi av gästföreläsare och efter varje inspel kommer vi att relatera till erfarenheter, tips, råd och verktyg som deltagarna själva sitter med. Deltagarna i nätverket ska förutom att inspirera varandra få handfasta tips att ta hem till den egna organisationen. Exempel på gästföreläsare som vi har haft under föregående år:

  • Katarina Gentzel Sandberg. Hon inspirerar och involverar både vad som gäller strategisk improvisation för effektiv kommunikation och ny ledarskapsfilosofi för framtidens samhällsaktörer.
  • Per Öfverman. Med sin stora erfarenhet av internkommunikation från både offentlig verksamhet och inom näringslivet, tar han upp utmaningar som t ex. kommunikationssystemet och uppdraget som kommunikatör.
  • Niclas Cullberg. Passionerad om kundresan och den konstanta förändring som kräver insikter och data för att vara relevant. Vad kan kommunikationsspecialister lära sig av marknadsföring och tvärtom?

 

Datum

Observera att ändringar i tid och datum kan förekomma. Varje tillfälle sker mellan klockan 13:00 och 16:30. Vi bekräftar start för nätverket när minst 12 personer är anmälda.

DISKUSSIONSPUNKTER

Kommunikations- och verksamhetsplanering

  • Hur planerar vi kommunikationsarbetet och hur gör vi kommunikationen till en del av affärsstrategin?

Uppföljning och utvärdering av kommunikationsarbete

  • Hur fungerar det?

Förändringskommunikation

  • Hur jobbar vi med det då förändring, eller snarare utveckling är del av vår vardag?

Konkurrensen om nya medarbetare blir större och större

  • Hur jobbar kommunikation tillsammans med HR med vårt arbetsgivarvarumärke?

Kommunikation i dagens kommunikationslandskap

Hur når vi fram, får vi med oss andra och säkerställer vi att syftet är nått?

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Skicka in en intresseanmälan för att få veta mer

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

EvaHanna Wittrin

EvaHanna Wittrin

Vill du veta mer?

Undrar du om kursen är rätt för dig eller vill du diskutera din kompetensutveckling? Då är du välkommen att höra av dig till EvaHanna Wittrin, utbildningschef. Tfn: +46 722 871 871 Mejladress: evahanna.wittrin@svkom.se

loader
Laddar