Communication Mentoring program Våren 2020

För dig som vill utvecklas som ledare.

Introduktion och beskrivning

I Communication Mentoring Program varvas mentorsamtal med skräddarsydda, inspirerande utbildningsdagar inom ledarskap. Du får kontinuerlig coachning och personlig feedback av din mentor, samt ett värdefullt nätverk i form av övriga deltagare. Programmet ger dig stöd i frågor som personlig utveckling, ledarskap, strategiarbete och förändringsarbete.

 

Kursledare

Martina Brandt är partner och senior consultant på Brightness Executive Search. Hon har mångårig erfarenhet av marknadsföring, professionella möten och relationsbyggande nätverk. Utbildad i ledarskap och organisationspsykologi vid bland annat Dale Carnegie och Risling & Partners.

 

För vem passar programmet?

Programmet vänder sig till dig som har några års erfarenhet som kommunikatör men ännu inte är chef. Kanske står du inför ditt första chefsjobb eller vill utveckla din ledarförmåga i en befintlig eller kommande befattning.

 

Programupplägg 

23 april – Introduktionsseminarium.
24 april – Det kommunikativa uttrycksfulla ledarskapet.
7 maj – Strategisk kommunikation och strategiskt ledarskap.
27 augusti – Förändringsledarskap och digitalisering.
28 augusti – Coachande ledarskap.
15 oktober – Avslutning och diplomering.

 

Communication Mentoring Program

 

Kursinnehåll:

 

  • Introduktionsseminarium, workshop

Vi lär känna varandra i gruppen och diskuterar frågor kring personligt ledarskap: vilket ansvar vi själva har för vår utveckling, hur vi sätter personliga mål och vad en mentor kan tillföra.

  • Det uttrycksfulla kommunikativa ledarskapet 

För att få gehör för sin kompetens och nå framgång måste en ledare vara begriplig, tydlig, intressant och inspirerande. Med hjälp av skickliga handledare från Ledarstudion får vi hjälp att utvecklas genom att förena ledarskap och scenspråk.

 

  • Strategisk kommunikation och strategiskt ledarskap
    Katarina Gentzel Sandberg, kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp, föreläser och leder en diskussion om strategisk kommunikation och ledarskap i dag och i framtiden. Hon har mer än 25 års erfarenhet av kommunikationsutveckling i kommersiella företag och i idéburna organisationer.

 

  • Förändringsledarskap och digital transformation

Många företag och organisationer står inför stora utmaningar när verksamheten ska anpassas till en digital värld. Här diskuterar vi hur du som ledare skapar förutsättningar för ett framgångsrikt förändringsarbete.
Mathias Westphal, tillväxtstrateg och i dag vd för Maniola Studios, delar med sig av sina erfarenheter av digitalt förändringsarbete. Han kommer senast från Absolut där han ansvarade för företagets digitala transformation.

 

  • Coachande ledarskap

Pernilla Aspe är ledarskapscoach för individer och grupper och har bland annat utbildning inom organisationsutveckling med KBT-inriktning. Hon talar om hur du som chef genom ett coachande ledarskap kan få dina medarbetare att växa. Ett coachande ledarskap handlar om att tro på människors förmåga och potential till lärande och utveckling, och att stötta och ge feedback istället för att peka med hela handen.

 

  • Avslutningsseminarium, workshop och diplomering
    Här knyter vi ihop säcken, reflekterar över tiden som gått och visualiserar framtiden. Vi utvärderar programmet, mentorskapet och pratar om värdet av feedback och får även möta två mentorer som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Dagen avslutas med diplomering, där medverkar samtliga mentorer.

 

Förberedelser

Inför programmets start skickar du in ditt CV och skriver några rader om hur du ser på din framtida karriärutveckling. Din profil matchas sedan mot någon av våra erfarna och kompetenta mentorer. (Läs mer om mentorerna här.)

 

Övrig information

Datum och tid

23/4, 24/4, 7/5, 27/8, 28/8 samt 15/10 kl. 09.00–16.30

Plats

Kapitel 8, Klarabergsviadukten 90

Ort

Stockholm

Pris

Medlemspris: 47 000 kr exkl. moms.

(Ordinarie pris: 47 000 kr exkl. moms.)

Sista datum för anmälan

3 april 2020

 

Bekräftelse

När du bokar någon av Sveriges Kommunikatörers aktiviteter får du ett mejl som bekräftar att din bokning är mottagen. Du kan även se dina kommande aktiviteter under "Min sida". 

Om du inte får något bekräftelsemejl (eller inte kan se aktiviteten under "Min sida"), är bokningen inte genomförd. För att få hjälp, se FAQ eller kontakta Sveriges Kommunikatörer direkt.

 

VÄLJ STARTDATUM FÖR KURSTILLFÄLLE
loader
Laddar