Digital transformation - trendspaning & workshop

Få platser kvar

Välkommen till en frukostträff med trendspaning och workshop om digital transformation, informationens värde och kommunikatörens roll i detta.

Vi lever i ett informationssamhälle, i en allt mer digital tidsålder och på tröskeln till den fjärde industriella revolutionen. Den korta trendspaningen är att du kan sätta ordet ”smart” framför det mesta: smart industri, smarta städer, smarta hem, smarta bilar. Smarta telefoner har vi redan. Och den korta spaningen kanske inte är så långt från sanningen.

Människor, organisationer, system och saker har blivit informationsfabriker som kontinuerligt producerar nya mängder, och i takt med att internet of things och AI blir verklighet kommer denna utveckling att fortsätta accelerera. Information är den verkliga motorn i digital transformation och hävstången ligger i förmågan att skapa insikter som går att omsätta till handling. Förmågan att styra, strukturera och hantera den information man behöver är central för alla verksamheter när konkurrensen hårdnar och tempot ökar.

Frågan om digital transformation går långt bortom hemsida, sociala medier och nytt medielandskap. Det är inte heller en fråga om teknik. Det är ett grundläggande verksamhetsbehov. Vilken roll ska kommunikatören ha inom digital transformation? Vilka delar av yrket kommer att automatiseras? Kommer det att finnas informationsavdelningar igen? Hur förhåller vi som gjort en förflyttning från information till kommunikation oss till detta?

Föreläsare Mikael Lundberg väver ihop personliga berättelser från sitt yrkesliv med trendspaningar. Mikael arbetar idag som affärsområdeschef på Consid, för området Information Security, och har tidigare bakgrund som konsult inom varumärkesutveckling och kommunikation, och som Marknads- och kommunikationschef i olika organisationer.

Föreläsningen är tänkt att sätta igång tankar och samtal om kommunikatörens roll inom digital transformation. För er som vill samlar vi sedan upp våra tankar i en direkt följande workshop med målsättningen att ni kan få mer er konkreta insikter att omsätta i er vardag och verklighet. Vi avslutar träffen med gemensam summering och reflektion.

Hålltider:


07.00: Registrering, frukost och mingel
07.30: Välkomna - föreläsning börjar
08.30: Workshop utifrån föreläsningen
09.15: Gemensam summering
09.30: Avslut

Varmt välkommen!

OBS: Ange när du anmäler dig om du även deltar i den efterföljande workshopen klockan 8.30 - 9.30. 

För att enkelt hålla dig uppdaterad om kommande evenemang nära dig - följ gärna Sveriges Kommunikatörer Jönköping på facebook

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar