Från strategi till effekt - Göteborg

FÖRÄNDRINGSLEDNING MED MÄTBARA EFFEKTMÅL

1 DAG
27 APRIL i GÖTEBORG
JOHAN BOOK

 

”Lyssna. På riktigt. Ok?”Ur Världens kortaste managementbok — ett kärleksbrev till chefer och ledningsgrupper av Johan Book  

”Det bästa med kursen var att jag fick förslag på färdväg framåt, argument för det viktiga i mätning för att se och följa förändrat beteende, energi och verktyg i förändringsarbetet.”
Love Svensson, kommunikatör, Botkyrka Kommun.

Kursbeskrivning

Hur kommer det sig att 95 % av medarbetarna inte använder organisationens strategier dagligen i sitt arbete? Hur kommer det sig att nio av tio strategiska initiativ aldrig når sina mål? Statistiken visar att den främsta orsaken är kommunikationsbrister hos företagets ledning*.

Det här kan du ändra på. Kommunikationsavdelningen har en central roll i strategiarbetet — från handlingsplan till förankring, genomförande och uppföljning. Som kommunikatör kan du se till att ditt företags strategidokument utvecklas från att bestå av luddiga projektmål till konkreta och mätbara effektmål. Välkommen till en heldagskurs med fokus på strategiska kommunikationsverktyg som bidrar till effektiv och mätbar förändringsledning. Kursen är skapad för kommunikatörer som arbetar med förändringsprojekt. 

Programpunkter

  • Vad är strukturerad förändringsledning?
  • ADKAR — världens mest använda förändringsmetodik
  • Kommunikationsavdelningens roll i strategiarbetet
  • Projektarbete: Skapa motiverade medarbetare genom ledarkommunikation
  • Två övningar: Från strategi- och projektmål till mätbara effektmål
  • Konkret handlingsplan för den egna organisationen 

Frågor om kursinnehållet?

Kontakta gärna Nilla Peterson, Sveriges Kommunikatörer nilla.peterson@sverigeskommunikatorer.se eller vår kursledare direkt om du har frågor kring innehållet i våra kurser!

 

* Forskningsreferenser: McKinsey, Ennova, Gallup, Prosci, Harvard, Nordisk kommunikation

 

 

Kursledare

Johan Book

Johan Book är strategisk kommunikatör med bakgrund sombland annat chef för internkommunikation inom Lantmännenkoncernen. Han arbetar med företag i förändring med fokus på ledarskap och genomförande av strategi. Johan har skrivit den uppmärksammade guiden ”Världens kortaste managementbok – ett kärleksbrev till chefer och ledningsgrupper”och driver non-profit-sajten www.ledarkommunikation.se.

Information

Datum & tid

27 apr 2017 27 apr 2017 , kl. 09:00 – 16:30

Plats

Hotell Riverton

Stora Badhusgatan 26

Ort

Göteborg

Genomsnittligt betyg
Medlemspris

5.495 kr exkl. moms

(Ordinarie pris: 7.325 kr exkl. moms)

Sista datum för anmälan

26 april 2017

Kom ihåg bekräftelsen

När du bokar dig till någon av Sveriges Kommunikatörers aktiviteter får du alltid ett mejl som bekräftar att din bokning är mottagen. Du kan även se dina kommande aktiviteter under "Min sida". 

Om du inte fått något bekräftelsemejl (eller inte kan se dina kommande aktiviteter under "Min sida"), är din bokning inte genomförd. För att få hjälp, se vår FAQ eller kontakta någon av Sveriges Kommunikatörers medarbetare.

Kontakt 

Faktureringsuppgifter och bokningsvillkor

Kom ihåg att alltid kolla vilka bokningsvillkor som gäller. Vid lokala evenemang tar Sveriges Kommunikatörer ut en no show-avgift på 300 kronor om du avbokar dig senare än 24 timmar innan aktiviteten. Du behöver därför alltid ange dina faktureringsuppgifter, även när evenemanget är kostnadsfritt. 

Observera att det för kurser och program finns särskilda bokningsvillkor, se länken nedan.

Bokningsvillkor

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar