Att leda utan att vara chef

MOTIVATION, KOMMUNIKATION OCH LEDARSKAP

3 DAGAR
19, 20 OCH 21 FEBRUARI
I STOCKHOLM
EVA ÅBERG


"Det bästa med kursen var alla verktyg som Eva gav oss. Mycket värdefullt och jag önskar jag hade gått denna kurs för länge sedan."
Ingrid Johanson, divisionskommunikatör, ABB Process Automation

 

"Du är ju helt enkelt superbra som ledare och talare. Du lever som du lär, helt enkelt. Att lyckas hålla ihop en kurs i två dagar utan att man blir trött på kursledaren är en bedrift. Jag tror aldrig att jag har varit med om det tidigare. Heja Eva!"
Elisabeth Björck Orvehed, Kommunikationsenheten, Collectum

 

En fantastisk utbildare, jag har aldrig träffat på någon med ett sådant fokus och en sådan förmåga att skapa en röd tråd och sammanhang. Och detta ”ända in i kaklet’” — inte ens de sista minuterna av respektive kursdag slarvades bort på oväsentligheter.
Eva Tinnerholm, kommunikatör, Tyresö kommun

 

Ledarskapet blir både roligare och effektivare med bra verktyg.
Eva Åberg, kursledare

 


Att leda projektgrupper och team innebär ofta att du ska se till att medarbetare presterar väl och inom utsatt tid - trots att du inte är deras formella chef. Det ställer särskilda krav på ledarskap och kommunikation.

Hur ska du få kollegor du inte är chef över att arbeta mot ett gemensamt mål? Känner du att det brister i motivationen för några av dina projektmedlemmar? Har du verktygen som krävs för att skapa motivation, hantera olika personlighetstyper, coacha, hantera konflikter och delegera?

Målet med Att leda utan att vara chef är att ge dig självförtroende och kunskap att hantera ledarrollen. Du lär dig metoder och verktyg för att förebygga problem, och hantera dem om de ändå uppstår.

Här får du lära dig hur du förankrar din roll och gör den tydlig för alla. Du får kunskap och träning i beprövade metoder och verktyg för återkoppling, coachning och konfliktlösning. Kursen varvar kunskapspass med grupparbeten, diskussioner och övningar, och är för dig som arbetar som projektledare, teamledare eller liknande utan att ha det formella personalansvaret.

Innehåll

  • Roller och lojalitet
  • Att motivera medarbetare
  • Att anpassa ledarstilen efter situationen
  • Gruppers utveckling över tid
  • Fallgropar och möjligheter i projektets internkommunikation
  • Feedback för bättre resultat
  • Coachning som skapar självständiga kollegor
  • Delegera eller inte?
  • Att hantera konflikter i gruppen

Tider

Dag 1: 09.00–16.30

Dag 2: 09.00–16.30

Dag 3: 09.00–16.20

 

Relaterade kurser

Att leda utan att vara chef ges också i Göteborg och Stockholm i maj.

 

Frågor om kursinnehållet?

Kontakta gärna Memo Hussein, utbildningschef Sveriges Kommunikatörer.

Kursledare

Eva Åberg

är konsult inom ledarskap, innovation, organisationsutveckling i företaget Audiendo. Innan hon blev konsult 2003 arbetade hon med nyheter på SVT:s Rapport och på TV4:s Nyheterna samt magasinproduktion på Hus & Hem. Rollerna har då allt från reporter, producent och projektledare till redaktionschef.

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar