Att underlätta det goda valet – Nudging på riktigt

För bara några år sedan fick Moa Gürbützer en lysande idé. Hon ville hjälpa människor att göra det goda valet i sammanhang där alkohol ofta är ett ”självklart” val, i stället för det alternativ det bara borde vara. Utan att egentligen veta det, tillämpade hon de tankar om nudging, som ledde till att ekonomipriset 2017 gick till Richard Thaler för hans forskning om hur vi kan underlätta för människor att ta goda beslut. Nu, ett år senare, har Moa i Blå Hallen tagit emot det prestigefyllda internationella priset EY Entrepreneur Of The Year, som bästa kvinnliga stjärnskott i Sverige.


Hennes idé om det goda valet ledde fram till att hon startade företaget MRG Wines, ett svenskt vinhus, garanterat alkoholfritt. Det har blivit uppmärksammat och belönat i många fler sammanhang, bland annat av kungahuset och många, många är tacksamma för att ha kommit tillrätta med sitt alkoholbruk eller missbruk.


Vid vårt besök på MRG Wines på Lindholmen, ett AW och partnerevent den 28 februari, kommer Kerstin Torsede från NOWA Gruppen att samtala med Moa om vad som gav henne idén och om hur hon gått vidare. Vi kommer att få veta hur hon funderat kring detta ibland tabubelagda ämne och hur man bäst kommunicerar kloka tankar och underlättar rätt beslut.

 Hålltider

  • 16.00 - 16.30 Registrering och mingel, snittar och dryck
  • 16.30 - 17.00 Samtal Moa och Kerstin
  • 17.00 - 18.00 Fortsatt mingel, snittar och dryck

 

Varmt välkommen!

Ambassadörerna för Sveriges Kommunikatörer Region Västra och MRG Wines

Astrid Boisen

Om du inte är medlem gör du din anmälan direkt till astrid.boisen@svkom.se 

 

För att enkelt hålla dig uppdaterad om Sveriges Kommunikatörers evenemang nära dig – följ Region Västra på facebook.

Få 25 % rabatt på alla kurser

Bli medlem
loader
Laddar